ΥΓΕΙΑ

Η θεραπευτική κατασκήνωση της «ΕΛΠΙΔΑΣ» φιλοξένησε και φέτος μικρούς κατασκηνωτές

Η θεραπευτική κατασκήνωση της «ΕΛΠΙΔΑΣ» φιλοξένησε και φέτος μικρούς κατασκηνωτές

Είκοσι αποθεραπευμένα παιδιά στήριξαν με τις προσωπικές τους εμπειρίες τους μικρούς κατασκηνωτές, ηλικίας 9 – 16 ετών, που πήραν μέρος στο 10ήμερο θεραπευτικό πρόγραμμα «το ELPIDA Youth Summer Camp» από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Τα αποθεραπευμένα παιδιά ήταν τα ίδια κατασκηνωτές το 2017, στην πρώτη θεραπευτική κατασκήνωση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Με την υποστήριξη της Επιτροπής «ELPIDA Youth», το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις εγκαταστάσεις του «The Ranch», στο Σοφικό Κορινθίας.

Στόχος της κατασκήνωσης είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών. Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν, να βγουν από την «ζώνη ασφαλείας» που βρίσκονται λόγω των συνθηκών και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, βήμα πολύ σημαντικό για την ψυχολογία τους με βάση όλες τις διεθνείς μελέτες.

Η έμπειρη ομάδα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», με επικεφαλής την Διευθύντρια του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» Άννα Παναγοπούλου και τον κοινωνικό λειτουργό του «Ξενώνα» Δημήτρη Νάνη, είχαν οργανώσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις για τους μικρούς κατασκηνωτές. Αναρρίχηση, bungee jumping, τραμπολίνο, καλλιτεχνικά εργαστήρια, mind games, karaoke, τοξοβολία και ποδηλασία ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες επιδόθηκαν τα παιδιά.

Σημαντική ήταν για ακόμα μία χρονιά η συμπαράσταση γνωστών καλλιτεχνών και αθλητών οι οποίοι και φέτος στήριξαν την προσπάθεια. Ο «Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς και ο γνωστός τραγουδιστής Bo, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Παύλος Μάμαλος, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου, ο Διεθνής Καλαθοσφαιριστής Θοδωρής Παπαλουκάς, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας Έλενα Πλατάνα και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Σταυρούλα Σαμαρά πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα μαζί με τα παιδιά εμπνέοντας με το παράδειγμά τους.

Παράλληλα, αστρονόμοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών χάρισαν στους μικρούς κατασκηνωτές μία βραδιά γεμάτη αστέρια, καθώς με ειδικά τηλεσκόπια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους αστερισμούς και τους πλανήτες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε δύο νοσηλευτές και ένα ασθενοφόρο καθ΄ όλη την διάρκεια της κατασκήνωσης, ενώ οι γιατροί της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» Μαρίνα Σερβιτζόγλου και Ναταλία Τουρκαντώνη παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες όλο το δεκαήμερο.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr