ΥΓΕΙΑ

Αναδρομικά: 2.864.352 ευρώ στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Αναδρομικά: 2.864.352 ευρώ στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»
Αντιμετωπίστηκε το νομικό πρόβλημα

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την καταβολή των αναδρομικών του συνόλου των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Λόγω του ειδικού καθεστώτος του νοσοκομείου, είχε προκύψει νομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γιατροί, ειδικοί και ειδικευόμενοι, να λάβουν τα αναδρομικά.

Για να αποκατασταθεί η διάκριση σε βάρος του ιατρικού προσωπικού του «Παπαγεωργίου» απαιτούνταν ειδική νομοθετική ρύθμιση. Για το λόγο αυτό, τροποποιήθηκε η πρόσφατη ΚΥΑ με αριθμό 2/88420/ΔΕΠ/4-12-2018 με θέμα: «Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στους Ιατρούς του ΕΣΥ, Ιατρούς και Οδοντιάτρους Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευομένους Ιατρούς», με την προσθήκη του άρθρου 6 που συμπεριλαμβάνει στην εφαρμογή της ΚΥΑ και το ιατρικό προσωπικό της συγκεκριμένης Νοσοκομειακής Μονάδας της Θεσσαλονίκης.

Τα αναδρομικά θα καταβληθούν στο σύνολο του ιατρικού προσωπικού με πρόσθετη δαπάνη από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, συνολικού ύψους 2.864.352 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, είχε καταθέσει βουλευτική τροπολογία για το θέμα. «Με την τροπολογία αποκαταστάθηκε έμπρακτα από την κυβέρνηση μια προφανής αδικία εις βάρος των γιατρών αυτών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το έργο και την προσφορά τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας» είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη Βουλή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις