ΥΓΕΙΑ

Επιδημία ιλαράς: Συναγερμός στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 25ετίας τα κρούσματα

Επιδημία ιλαράς: Συναγερμός στις ΗΠΑ – Σε υψηλό 25ετίας τα κρούσματα
ASSOCIATED PRESS

Ανεμβολίαστα παιδιά αφορά η συντριπτική πλειονότητα του νέου κύματος κρουσμάτων ιλαράς στις ΗΠΑ, που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς στις ΗΠΑ ανήλθε σε υψηλό 25ετίας. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου έως την 26η Απριλίου 2019, καταγράφηκαν 704 κρούσματα, μια αύξηση 1,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό (695) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (24/04/2019), ανακοίνωσαν σήμερα (29/04/2019), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), με τον αριθμό αυτό να υπερβαίνει το ρεκόρ του 2014 (667).

Οι αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας επεσήμαναν τον κίνδυνο από την παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο που θα μπορούσε να προλάβει την επιδημία ιλαράς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι παιδιά, που δεν έλαβαν το εμβόλιο της ιλαράς. Συγκεκριμένα, το 9% των ασθενών νοσηλεύεται, ενώ το 3% υπέστη πνευμονία, τόνισε ο διευθυντής των Κέντρου (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν θάνατοι» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Η επιδημία έχει «χτυπήσει» πιο πολύ την πόλη της Νέας Υόρκης, όπου οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι από τον Οκτώβριο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 390 κρούσματα, ιδίως στα παιδιά των κοινοτήτων των ορθόδοξων εβραίων του Μπρούκλιν.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα που καταγράφηκαν πρόσφατα εντοπίζονται στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Οι ομοσπονδιακές αρχές συνεχίζουν να μάχονται κατά της παραπληροφόρησης από το αντιεμβολιαστικό κίνημα. «Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, καθώς είναι μεταξύ των πλέον μελετημένων ιατρικών προϊόντων» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Άζαρ.

Συνολικά, 22 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχουν καταγράψει κρούσματα ιλαράς από τον Ιανουάριο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις