ΥΓΕΙΑ

Κονδυλώματα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κονδυλώματα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Έξαρση παρουσιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στα κονδυλώματα, ένα από τα πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, πλήττοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους, παρά τη χρήση του εμβολίου, χάρη στο οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει πτωτική τάση των κρουσμάτων.

Με τη συνεργασία της Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου Δρ. Αμαλίας Τσιατούρα, Επιστημονικής Διευθύντριας της Cosmetic Derma Medicine, μαθαίνουμε όλα όσα χρειάζεται.

Πρόληψη

Τα βασικά μέτρα πρόληψης και προστασίας τους είναι η χρήση προφυλακτικού, η επιλογή σταθερού συντρόφου και ο εμβολιασμός για τον ιό HPV.

Μάθε να τα αναγνωρίζεις

Τα κονδυλώματα είναι μικρά ογκίδια που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας και του άνδρα και οφείλονται σε ιούς της οικογένειας των Ανθρώπινων Θηλωμάτων.

Μπορεί να είναι επίπεδα ή να προεξέχουν από το δέρμα, μικρά σαν κεφάλι καρφίτσας ή μεγαλύτερα, μεμονωμένα ή πολλά μαζί. Συνήθως έχουν ανώμαλη επιφάνεια και το χρώμα τους είναι ροζ ή στο χρώμα του δέρματος. Πολλές φορές τα κονδυλώματα δεν φαίνονται με το μάτι αλλά γίνονται αντιληπτά με την αφή.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Διαβάστε ακόμα

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις έως και 561 ευρώ – Αναλυτικά τα ποσά

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο: «Τούρκοι στρατιώτες μάς απείλησαν με όπλα» (vid)