ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μην τα κουκουλώσετε με τον Κουκουλόπουλο

Μην τα κουκουλώσετε με τον Κουκουλόπουλο

Δηλαδή ο Κουκουλόπουλος είναι μάγκας, ο σκληρός, ο ανατρεπτικός, ο ευαίσθητος και όλοι οι άλλοι μες στο ΠΑΣΟΚ είναι μ.....;


Γιατί αυτό είναι το μήνυμα που βγαίνει από τη χθεσινή πολιτική στάση του Κουκουλόπουλου για τη σιωπή Βενιζέλου.

Μπορεί και εγώ να είμαι κάθετα αντίθετος αυτής της ξαφνικής ισοπέδωσης μιας ολόκληρης κατηγορίας εργαζομένων (δημοτική αστυνομία), αλλά εγώ δεν ψηφίζω στη βουλή και δεν είμαι στέλεχος κανενός κόμματος.

Σαράντα χρόνια στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι και έχοντας ζήσει πολλά στο πολιτικό ρεπορτάζ, ένα θα πω στον Βαγγέλη:

Αν δεν αντιμετωπίσει σήμερα το ζήτημα Κουκουλόπουλου με διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, αν κουκουλώσει το πρόβλημα Κουκουλόπουλου, τότε είναι βέβαιο ότι χάνει τον έλεγχο του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Γιατί σε μία αυριανή πάλι κρίσιμη ψηφοφορία που θα θίγεται βάναυσα ομάδα πολιτών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ξέρουν ότι κι αν δεν υπακούσουν στην κομματική γραμμή, δεν θα υποστούν καμία κύρωση. Άρα μπορούν να παίξουν το ρόλο του προστάτη του λαού και να ψηφίσουν όχι σε οδυνηρές αποφάσεις εισπράττοντας τα ανάλογα ψηφαλάκια από το πόπολο.

Τα πράγματα είναι οριακά. Ουσιαστικά όλα παίζονται για τη συγκυβέρνηση στους δύο-τρεις ψήφους. Ας μη γίνει όμως αυτός ο αριθμητικός υπολογισμός ούτε μέσο εκβιασμού για όσους μικροπολιτικούς μετράνε τα ψηφαλάκια για να ρίξουν το ναι ή το όχι τους στη βουλή, ούτε όμως να τρομάζει τις ηγεσίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να μην προχωράνε σε διαγραφή των διαφωνούντων.

Η διαγραφή Κουκουλόπουλου από το ΠΑΣΟΚ εντός της ημέρας είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί η ομαλή πορεία αυτής της συγκυβέρνησης, που μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά άλλη λύση για την ώρα δεν υπάρχει μπροστά μας.