ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θέλουν να μας τρελάνουν

Θέλουν να μας τρελάνουν

Την Μπερλίνα – εκείνο το παλιό παιχνίδι που παίζαμε στις αυλές των σπιτιών μας (όταν ακόμα υπήρχαν αυλές) παίζουν πάνω μας οι διάφοροι κυβερνητικοί φωστήρες. Δηλαδή παίζουν με τον πόνο μας.

«Θα μειωθούν αναπόφευκτα οι συντάξεις και το εφάπαξ των ευγενών ταμείων», λέει ο ένας. «Μην τον ακούτε τι σας λέει γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε 1 ευρώ από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους», λέει ο άλλος.

«Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε στοχευμένες περικοπές», λέει ο τρίτος για να έρθει ο τέταρτος να τον διαψεύσει την ίδια ώρα δηλώνοντας για τον συνάδελφό του υπουργό «μην τον ακούτε δεν πρόκειται να ακουμπήσουμε τα εισοδήματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων», λέει ο τέταρτος.

Χάος, κυβερνητική ασυνεννοησία, ανόητη και χωρίς λόγο τρομοκρατία του πολίτη ή προϊδεασμός έστω και μέσω διαψεύσεων όλων μας ότι έρχονται νέα απάνθρωπα μέτρα και ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση εργαζομένων, ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Βέβαια επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει ότι θα παρθούν οριζόντια μέτρα. Ε, και; Η πρώτη φορά είναι; Και άλλες φορές διέψευδαν αντίστοιχες φήμες μέχρι να φέρουν στη Βουλή τα νομοσχέδια της δυστυχίας μας.

Βέβαια αυτή τη φορά δεν τους παίρνει γιατί ξέρουν ότι όλοι σχεδόν οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα αποχωρήσουν από την αίθουσα της Βουλής αν κληθούν για μια ακόμη φορά να ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα.

Τότες τι συμβαίνει; Γιατί μας τρομάζουν όλους για δήθεν νέες περικοπές και αφαιμάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία;

Υπάρχει μία λογικοφανής απάντηση στο ερώτημα αυτό. Αν οι δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής εφαρμόζουν το λεγόμενο «δόγμα του σοκ» (δηλαδή τρομάξτε τον κόσμο για να δεχθούν λοβοτομημένοι σκληρά μέτρα), στην Ελλάδα εφαρμόζεται το δόγμα του τρελού, δηλαδή τρελάνετέ τους με αντιφατικές πληροφορίες ώστε όταν φέρουμε μπροστά τους τα σκληρά μέτρα να τους αιφνιδιάσουμε καθώς δεν θα ξέρουν ποια θα είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.