ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν μπορούν να πιάσουν τους κλέφτες

Δεν μπορούν να πιάσουν τους κλέφτες

Επίσημα νούμερα από τις τράπεζες αποκαλύπτουν τι εννοούσε ο κ. Στουρνάρας, όταν έλεγε προχθές ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσει και η Εκάλη».

70 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες (δηλαδή οι δανειολήπτες χρωστάνε αυτή τη στιγμή σε όλες τις τράπεζες 70 δισ. ευρώ).

20.000 δανειολήπτες μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά δεν το κάνουν και κρύβονται πίσω από τον νόμο για τον μη πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

100.000 ακίνητα «εχόντων» θα μπορούσαν σήμερα να μπουν σε πλειστηριασμό καθώς ανήκουν σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά δεν πληρώνουν.

Δηλαδή ο κ. Στουρνάρας παραδέχεται ότι κάποιοι έχουν (π.χ η Εκάλη όπως είπε) αλλά δεν πληρώνουν. Δηλαδή πλήρωναν μέχρι τώρα όλοι οι άλλοι (ή τους πήραν ήδη τα σπίτια), αλλά η «Εκάλη» τη γλίτωσε.

Αυτό είναι το ένα. Το άλλο που αποκαλύπτεται από τα στοιχεία των τραπεζών είναι ότι «οι έχοντες αλλά μη καταβάλλοντες», δηλαδή οι πλούσιοι που πήραν δάνεια δισεκατομμυρίων για να φτιάξουν επαύλεις, δεν μπορεί κανείς να τους πιάσει και να τους πάρει τα πάντα, αφού χρωστάνε τεράστια ποσά στις τράπεζες.

Και ενώ πολύ εύκολα παίρνουν τα σπίτια των μεροκαματιάρηδων και των μικροαστών, δεν τολμάνε να βάλουν χέρι στις βιλάρες σε Αθήνα και Μύκονο των «εχόντων».

Που σημαίνει ότι ή έχουμε να κάνουμε με ένα ανάπηρο κράτος ή δεν τολμάνε να αγγίξουν τους ημέτερους και όλους αυτούς τους πλούσιους που χρηματοδοτούν κόμματα και βουλευτές.

Διαλέγετε και παίρνετε.