ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν θέλουν να σηκώσουμε κεφάλι

Δεν θέλουν να σηκώσουμε κεφάλι

Η συνταγή, το κόλπο, η βρώμικη δουλειά για να κρατάς έναν ολόκληρο λαό κάτω από την μπότα σου είναι γνωστή από τότε που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα: «λιμάρεις» τις τράπεζες και την αξιοπιστία τους.


Διαχέεις την πληροφορία ότι το τραπεζικό σύστημα τρεκλίζει, παραπαίει, έχει τεράστια κενά στα ταμεία του διώχνοντας έτσι επενδυτές, κεφάλαια και καταθέσεις.

Τώρα που σιγά-σιγά η Ελλάδα δείχνει ότι πάει να σηκώσει κεφάλι και να απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από την ολική καταστροφή της, τώρα που μπορούμε να λέμε και εμείς στην τρόικα έστω και ένα μικρό «όχι». Τώρα που δεν μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή εντός ή εκτός Ελλάδας, αυτοί που δεν θέλουν να σηκώσουμε κεφάλι, να υπάρχουμε σαν λαός ανεξάρτητος και όχι δούλος της τρόικα, τώρα έβαλαν σε δράση τα γνωστά εργαλεία τους για την «βρώμικη δουλειά» (δηλαδή τα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού και στη συγκεκριμένη περίπτωση την εφημερίδα Financial Times) να ειπωθεί στον κόσμο του χρήματος ότι η τρύπα στις ελληνικές τράπεζες είναι το τεράστιο ποσό των 20 δισ. ευρώ (και όχι τα 5,5 δισ. που υποστηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος) και άρα να δώσει παγκοσμίως το μήνυμα «μακριά από τις ελληνικές τράπεζες για να μην χάσετε τα λεφτά σας».

Ο στόχος είναι προφανής. Τρομοκράτηση των διεθνών αγορών και επενδυτών για τις δυνατότητες των ελληνικών τραπεζών, μηδενισμός τους μεθαύριο από τις κεντρικές τράπεζες Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας, και περαιτέρω αποδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας.

Μιλάμε δηλαδή για ένα βρώμικο παιχνίδι που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας γιατί πρέπει τα επόμενα 40-50 χρόνια να παραμείνουμε αιχμάλωτοι, σκλάβοι και παρίες στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη.