ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μας εξευτελίζουν διεθνώς

Μας εξευτελίζουν διεθνώς

Μπορούν ή δεν μπορούν να κυβερνήσουν και να σώσουν αυτή τη χώρα;

Αφού τα υπέγραψαν, μπορούν ή δεν μπορούν να εφαρμόσουν αυτά τα σκληρά μέτρα που «ματώνουν» καθημερινά το λαό και που βέβαια το πιθανότερο είναι ότι θα τους γκρεμίσουν από την εξουσία και στις επόμενες εκλογές θα περάσουν στην αντιπολίτευση;

Πάντως, εκείνο που σίγουρα δεν μπορούν, είναι να μας εξευτελίζουν διεθνώς ως λαό, να σβήνουν την όποια αξιοπιστία και ευρωπαϊκή υπόσταση αυτής της χώρας και να μας παρουσιάζουν ως ένα λαό χωρίς αξιοπρέπεια.

Γιατί σήμερα –όπως και πριν από ένα χρόνο ακριβώς– όλοι στην Ευρώπη μιλάνε για τους απατεώνες Έλληνες που προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους δανειστές τους, που τους λένε διαρκώς ψέματα για να παίρνουν τα δάνεια των ευρωπαϊκών κρατών, που είναι «τα ευρωπαϊκά λαμόγια», που δεν έχουν θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Βγείτε έξω, πηγαίνετε σε Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο και πείτε ότι είστε Έλληνας να δείτε πως θα σας αντιμετωπίσουν. Πολλοί πια στην Ευρώπη -εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία- ούτε τις τραπεζικές κάρτες μας δεν δέχονται.

Και φθάσαμε σε αυτήν την απόλυτη ξευτίλα γιατί ένα χρόνο τώρα τους λέμε ότι παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν παίρνουμε.

Ψηφίζουμε νόμους, αλλά δεν τους εφαρμόζουμε. Υπογράφουμε συμφωνίες και μετά τις κρύβουμε στα συρτάρια.

Γιατί οι διάφοροι υπουργοί δεν τολμάνε με τα μέτρα που πρέπει να πάρουν να εμφανιστούν μετά στις περιφέρειές τους.

Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκε η αδυναμία αυτής της κυβέρνησης. Ήταν αρκετά δύο λόγια από Μπαρόζο και Τρισέ («δεν έχει 6η δόση αν δεν εφαρμόσετε αυτά που υπογράψατε»), για να πάρουν όλες τις αποφάσεις σε μια μόνο συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσεις που έπρεπε να είχαν παρθεί εδώ και μήνες, αλλά κορόιδευαν την Τρόικα.

Νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με κουτόφραγκους οι δικοί μας «μάγκες».

Τώρα άντε να πάνε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο να κάνουν τα εγκαίνια της ΔΕΘ να δουν τι τους περιμένει…

Το newsbomb θα είναι εκεί για να σας τα παρουσιάσει όλα με λεπτομέρειες.