ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Την Ελλάδα τη δεσμεύει ο Λαός

Την Ελλάδα τη δεσμεύει ο Λαός

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Όσες υπογραφές και αν βάλει ο Σαμαράς, όσες υποχωρήσεις και αν κάνει υπάρχει μια πραγματικότητα, που δεν πρόκειται να διασφαλισθεί. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεσμευτεί, εφόσον δεν το θελήσει σε τελικό βαθμό ο λαός και το έθνος των Ελλήνων.

Ο Σαμαράς και οι άλλοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μπορούν να δεσμεύσουν τους εαυτούς τους και την κομματική γραφειοκρατία τους ή τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, αλλά όχι τα ποσοστά των ψηφοφόρων τους στις προηγούμενες εκλογές.

Η επιμελημένη σύγχυση

Υπάρχει μια επιμελημένη σύγχυση, η οποία εξακολουθεί να καλλιεργείται. Από το κατεστημένο της Γερμανίας και του Ράιχσταγκ, που θέλει να δείξει στις πολιτικές κυβερνήσεις της ευρωζώνης ότι αυτή πλέον έχει την ισχύ να επιβάλει τους όρους και το πλαίσιο του παιχνιδιού. Αλλά και από το σύνολο της βλακείας του τεχνοκρατικού κατεστημένου των Βρυξελλών, που νομίζουν ότι η ποσοτική πρόσθεση των ποσοστών των κομμάτων που συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση μεταφράζεται αυτόματα σε μερίδια αποδοχής στην κοινωνία, με στρατηγικό μάλιστα χαρακτήρα.

Η ελληνική αιχμαλωσία

Τα πράγματα είναι απλά. Οι Γερμανοί και Γερμανοευρωπαίοι προσπαθούν να διασφαλίσουν με κάθε θεσμικό και τυπικό τρόπο το ξεπούλημα και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών αποθεμάτων της Ελλάδος. Οργανώνουν μια κυβέρνηση ευρύτερης κομματικής αποδοχής, προσπαθούν να προεξοφλήσουν τη δεύτερη δανειακή σύμβαση με αυξημένη πλειοψηφία, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, σε αντίθεση με την πρώτη και να στείλουν τις εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα, για να προχωρήσουν οι εξελίξεις και να μην ανατραπούν από το νέο συσχετισμό στο επόμενο ελληνικό Κοινοβούλιο, που προβλέπεται απολύτως διαφορετικός και αντιμνημονιακός σε σχέση με το σημερινό. Τέλος προσπαθούν να οργανώσουν μια επόμενη πολυμερή κυβέρνηση, τύπου Παπαδήμου, με πολιτικό πρωθυπουργό και μάλλον κάποιον άλλο Παπαδήμο υπουργό Συντονισμού και Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό φθάνουμε στο 2016, όταν η Ελλάδα πλέον δεν θα υπάρχει ούτε στα χαρτιά ως αυτόνομη χώρα και η δημόσια περιουσία της και υποδομές της θα έχουν εκποιηθεί. Το σημαντικότερο, θα έχουν περάσει στην διάθεση της Γερμανίας και τα ενεργειακά της αποθέματα, που παραμένουν ανεκμετάλλευτα στην ξηρά και προπάντων στη θάλασσα.

Η Γερμανική μονοκρατορία

Βεβαίως όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε ιδανικές συνθήκες στην ευρωζώνη. Βρισκόμαστε λίγο πριν την πτώση του ευρώ όπως το γνωρίζουμε. Οι πιέσεις στη Γερμανία, με το δημόσιο χρέος στο 81% του ΑΕΠ της και ορατή πλέον την αδυναμία της να δανεισθεί από τις αγορές, εκείνη λόγω χαμηλού επιτοκίου και αποπληθωρισμού, είναι ασφυκτικές να επιτρέψει μεγαλύτερη κυκλοφορία των ευρώ. Η Γερμανία αρνείται να υποκύψει και υπολογίζει οι άλλες χώρες της ευρωζώνης να σκάσουν πριν από αυτή και να αποδεχθούν να διαλύσουν τα έθνη-κράτη τους και να μετεξελιχθούν σε «ζωτικό χώρο», νομαρχίες δηλαδή του Βερολίνου.

Ένας νέος Πόλεμος των Άστρων

Ακολουθεί ουσιαστικά τη μεθοδολογία, υψηλού ρίσκου, της Αμερικής εποχής Ρήγκαν, τη δεκαετία του '80, όταν με τον ανταγωνισμό σε σχέση με τον περίφημο Πόλεμο των Άστρων «έσκασε» η Σοβιετική Ένωση και διαλύθηκε ο συνασπισμός του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν οι ίδιες οι ΗΠΑ κηρύξουν πτώχευση, εξαιτίας του ανταγωνισμού αυτού.

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι προπομπός για τα όσα ακολουθήσουν στις μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Νότου (Ιταλία- Ισπανία) αλλά και τη Γαλλία. Από εκεί και πέρα το ευρωπαϊκό μέλλον θα ανήκει σε μία και μόνον δύναμη, τη Γερμανία. Που αφού πετύχει στη βάση του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης τη Γερμανική Ευρώπη, στη συνέχεια πολύ εύκολα στη βάση ενός νέου κρατισμού και νέο-κεϋνσιανισμού, μπορεί να επιβάλει μια παγκόσμια διεθνή τάξη. Επιστρέφοντας στο καθεστώς των δασμών και του ορθολογικού προστατευτισμού, να ενδυναμώσει τη θέση της και να υπαγορεύσει στις μεγάλες άλλες δυνάμεις, Αμερική- Κίνα-Ρωσία- Αγγλία τα όρια τους , επί του ευρωπαϊκού εδάφους. Του δικού της εδάφους.

Με ορίζοντα το 2018-2020

Όλα αυτά για να συμβούν σε έναν ορίζοντα μέχρι το 2018-2020, θα πρέπει οι Έλληνες να μην ξεσηκωθούν και να δεχθούν τις ευρωπαϊκού τύπου, δεύτερης κλάσης, ταυτότητες που θα τους δώσει το Βερολίνο, σε μια φυλετική και εθνική νέα αξιολόγηση και ραγδαία υποβάθμισή τους, μέχρι το 2015-2016. Η φυλή όχι ως αναφορά στο αίμα, αλλά στην ηθική, όπως αυτή θα ορίσει σε λίγο, αν όχι ήδη μέσω Bild, το Βερολίνο. Η ηθική ως αποτέλεσμα δεσμεύσεων και όχι δικαιωμάτων, όπως ήδη την περιγράφει προς τους Έλληνες η Μέρκελ. Αυτή η αξιόμαχη Καγκελάριος για τους πάστορες του Προτεσταντισμού και την γερμανική αυθεντικότητα και αγνότητα του Ανατολικού Βερολίνου, που την επέβαλαν.

Τα κονδύλια της Siemens για προπαγάνδα

Όλη την τελευταία περίοδο ξοδεύονται μεγάλα ποσά από την Τρόικα, Κομισιόν-ΔΝΤ αλλά και την Siemens προς τα ελληνικά ΜΜΕ και προς διαμορφωτές κοινής γνώμης, για να περνάνε τα διλήμματα του φόβου στους Έλληνες. Να δημιουργείται ένα τέτοιο κλίμα στη βάση των εκβιασμών των δόσεων του μνημονίου, που δεν θα επιτρέψει την Ελληνική κοινωνική εξέγερση. Αυτή όμως μπορεί να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες. Τότε οι Έλληνες και αν συμβεί θα πρέπει να φτάσουν στο τέλος. Οι πολιτικοί τους ηγέτες και το κατεστημένο της Μεταπολίτευσης είναι αναλώσιμοι και ανάξιοι να εκπροσωπούν τους Έλληνες. Επίσης οι δομές της χώρας και της οικονομίας της έχουν ήδη καταρρεύσει. Άρα όλα μπορούν να αλλάξουν. Η επόμενη Ελλάδα, εφόσον δεν είναι Γερμανική Νομαρχία, θα χτιστεί από τις δεξιές και αριστερές εθνικές δυνάμεις από την αρχή. Άρα η Ελλάδα θα πρέπει να επιχειρήσει να ξεσηκώσει με το παράδειγμά της και τους υπόλοιπους Λαούς και Έθνη. Ιταλούς, Ισπανούς, Γάλλους, Πορτογάλους, Ιρλανδούς και όλους τους άλλους που θα χάσουν τα έθνη και τις οικονομίες τους, στο γερμανικό χωνευτήρι.

Η πρώτη αντι-Γερμανική εξέγερση στην Ελλάδα

Το δικαίωμα στην ευημερία μπορεί να ανατρέψει τον γερμανικό εφιάλτη που στήνεται με εθνικές υπογραφές «προθύμων», αργυρώνητων ή ανεπαρκών. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Μια ευρωπαϊκή εξέγερση εθνών και λαών, μια δημοκρατική ανασυγκρότηση, μια έμπρακτη έκκληση στην ελευθερία, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, με τις γερμανικές πρεσβείες στις πρωτεύουσες του Ευρωπαϊκού Νότου σε κατάσταση πολιορκίας, από εκατοντάδες χιλιάδες οργισμένους πολίτες, θα δώσουν το μήνυμα. Οι λαοί δεν δέχονται τον εξανδραποδισμό της νέας υπερδομής που οργανώνει το Βερολίνο. Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται από μια ψευτο-ιντελιγκέντσια των Βρυξελλών. Η ιστορία, η παράδοση και η διαφορετικότητα των Ευρωπαίων δεν χωρά στον βούρκο από τα απομεινάρια της Πρωσικής ματαιοδοξίας και του παγγερμανικού βαρβαρισμού.

Η Ελλάδα έχει την Ακρόπολη της Ευρώπης. Οι Έλληνες πρέπει να ξεσηκωθούν πρώτοι. Όλα είναι ζήτημα αρμονίας...