ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η ΔΕΗ «αδειάζει» τη ΡΑΕ για τον Μυτιληναίο

Η ΔΕΗ «αδειάζει» τη ΡΑΕ για τον Μυτιληναίο

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ, με την οποία εκφράζει τη διαφωνία της με την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με την εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» του ομίλου Μυτιληναίου, επιβεβαιώνει πλήρως το newsbomb.gr

Η απόφαση της ΡΑΕ καθόριζε ως προσωρινή τιμή τα 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την ενέργεια που καταναλώνει η Αλουμίνιον, γεγονός που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να πουλά ενέργεια κάτω του κόστους. Βάσει αυτού, η ΔΕΗ θα προσβάλει την απόφαση της ΡΑΕ ενώπιον κάθε Αρχής, Εθνικής ή Ευρωπαϊκής.

Η ΔΕΗ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η τιμή των 42 ευρώ απέχει πολύ από το μέσο κόστος της ΔΕΗ στην υψηλή τάση που η ίδια η ΡΑΕ έχει εγκρίνει (72,71 ευρώ) και είναι επίσης χαμηλότερη από την ανταγωνιστική χρέωση των περίπου 62 Euro/MWh που αντιστοιχεί στις μεταλλουργικές βιομηχανίες μεγάλης και σταθερής ζήτησης.

Αναφέρει ακόμη ότι η απόφαση της ΡΑΕ υιοθετεί σχεδόν εξ ολοκλήρου τις απόψεις της Αλουμίνιον και αγνοεί παντελώς τις θέσεις της ΔΕΗ, ανατρέπει το νομικό πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει θεσπισθεί με προτάσεις της ίδιας της Αρχής και παραβλέπει τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΗ, που η ΡΑΕ έχει επιβεβαιώσει.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει επίσης ότι η απόφαση παραβλέπει το γεγονός ότι η Αλουμίνιον έχει εναλλακτικές λύσεις προμήθειας από την αγορά ή μέσω εισαγωγών.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ευ. Μυτιληναίος, το χαράτσι και τα χρέη στη ΔΕΗ

Καταγγέλουν απαλλαγή χαρατσιού για ακίνητα του Μυτιληναίου

Ευ. Μυτιληναίος: Ο αξιότιμος κύριος «Δεν πληρώνω»

Στο ΣτΕ η ρύθμιση - έκτρωμα υπέρ Μυτιληναίου