ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ντροπή της δημοσιογραφίας: Ο 44χρονος καθηγητής, η 14χρονη μαθήτρια και η παιδεραστία

Η ντροπή της δημοσιογραφίας: Ο 44χρονος καθηγητής, η 14χρονη μαθήτρια και η παιδεραστία

Από χθες 07/07/2020 διαβάζω στα περισσότερα ενημερωτικά sites και βλέπω στα τηλεοπτικά κανάλια τίτλους του τύπου: «Συνελήφθη 44χρονος καθηγητής που είχε σχέση με 14χρονη μαθήτριά του», αλλά και τον ακόλουθο: «Πώς αποκαλύφθηκε η μυστική σχέση της 14χρονης με τον καθηγητή της». Μιλάμε για τον απόλυτο εμετό της ελληνικής δημοσιογραφίας η οποία παρουσιάζει ως σχέση (δηλαδή ως δεσμό) την αποπλάνηση μιας ανήλικης.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να μας πουν ότι μια υπόθεση παιδεραστίας που έλαβε χώρα σε σχολείο της Ηλιούπολης είναι... σχέση. Περίπου δηλαδή ότι η 14χρονη ήθελε να έχει σχέση με έναν 44χρονο και άρα φταίει η ανήλικη.

Για τέτοια κατάντια μιλάμε. Για τέτοια αλητεία. Και το χειρότερο όλων είναι ότι ακόμα και σήμερα 08/07/2020 πολλά sites και τηλεοπτικά κανάλια συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την λέξη «σχέση» για να περιγράψουν την αποπλάνηση ανηλίκου από τον 44χρονο. Για τέτοιο εμετό μιλάμε.

Σήμερα λοιπόν τα βοθροκάναλα της Ελλάδας γράφουν τίτλους σαν τον ακόλουθο: «Νέες αποκαλύψεις για τον καθηγητή Φυσικής – Κοινό μυστικό στο σχολείο η σχέση του με την 14χρονη».

Εγώ που ασκώ αυτό το επάγγελμα από το 1995 νιώθω αηδία και ντροπή για αυτό το επίπεδο και γι’ αυτή την κατρακύλα η οποία προσπαθεί να μας παρουσιάσει την «ανωμαλία» ως «φυσιολογικότητα».

Ε όχι ρε καραγκιόζηδες, ένα 14χρονο κορίτσι είναι παιδί και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να γράφουμε ότι έχει συνάψει σχέση με έναν 44χρονο ανώμαλο.

Θα μου πείτε γιατί τα ΜΜΕ παίζουν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι αφήνοντας να εννοηθεί ότι το «μήλον της έριδος» είναι ένα 14χρονο, ανήλικο κορίτσι;

Για δυο αισχρούς λόγους:

1ον. Διότι μόνο έτσι θα πάρουν κλικ και τηλεθέαση στα εμετικά ρεπορτάζ που προβάλλουν. Ο λεγόμενος «κανιβαλισμός» που δεν έχει κανένα απολύτως φρένο και κανένα φραγμό.

2ον. Διότι οι περισσότεροι εξ αυτών που γράφουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ δεν έχουν ουδεμία σχέση με την δημοσιογραφία. Πέρασαν απ’ έξω και δεν ακούμπησαν. Δεν έχουν μάθει το ρεπορτάζ, δεν ξέρουν και τι είναι είδηση και τι δεν είναι… Ξέρουν μόνο να ανεβοκατεβάζουν κουτάκια copy paste, να κάνουν το ωράριό τους και μετά τέλος. Ούτε ραδιόφωνο ακούν, ούτε εφημερίδες διαβάζουν, ούτε δελτία βλέπουν.
Αυτά για να εξηγούμαστε.

Δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα μας παίρνει όλους η μπάλα και μέσα στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά.

Ακούστε λοιπόν κάτι. Αν όλοι αυτοί οι σαλτιμπάγκοι αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, εγώ αρνούμαι να δηλώνω δημοσιογράφος.

Τελεία και παύλα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι - Δες ΕΔΩ αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές