ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαμά, εσύ βάλε πρώτη υπογραφή… Για το παιδί σου!

Μαμά, εσύ βάλε πρώτη υπογραφή… Για το παιδί σου!

Για να γίνει ένα παιδί χρειάζονται δύο. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Μία γυναίκα και ένας άντρας. Ένας μπαμπάς και μία μαμά. Μία μαμά και ένας μπαμπάς. 

Δύο, αυτοί οι δύο, επίσης χρειάζονται για να μεγαλώσει ένα παιδί. Πολύ περισσότερο να μεγαλώσει χωρίς να κουβαλάει στην ψυχή του πληγές που δεν κλείνουν. Άρα; Άρα ακόμη και μετά από έναν χωρισμό πάλι δύο χρειάζονται. Και η μαμά και ο μπαμπάς. Και χρειάζονται όπως πριν.

Ακριβώς όπως πριν.

Χωρίς τον έναν να καπελώνει τον άλλον. Πολλώ δε μάλλον χωρίς ο ένας να… εκμηδενίζει/εξαφανίζει/εξορίζει τον άλλον από τη ζωή του παιδιού. Και δυστυχώς (για το παιδί και τον πατέρα) ο πατέρας είναι αυτός που μπαίνει στην άκρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κυρίως μετατρέπεται από πατέρας σε… διεκπεραιωτής οικονομικών υποχρεώσεων, το οποίο μάλιστα δεν του εξασφαλίζει καν τη δυνατότητα να βλέπει το παιδί τον ίδιο χρόνο με τη μητέρα! Με απλά λόγια, μετά από έναν χωρισμό, ο μπαμπάς έχει απλά και μόνο υποχρεώσεις. Δικαίωμα ουδέν.

nikos sirigos sinepimeleia

Προφανώς και στα περισσότερα πολιτισμένα Κράτη, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ αυτό, που επηρεάζει τα παιδιά έχει επιλυθεί. Στην Ελλάδα- ως συνήθως- κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Ε, θα το δουν. Θα το δουν και θα υποχρεωθούν να το λύσουν! Με κάθε τρόπο. Ο πιο απλός είναι ο εξής. Μπαίνεις στο site των Ενεργών Μπαμπάδων ενημερώνεσαι για το τι σημαίνει συνεπιμέλεια και ίσα δικαιώματα-υποχρεώσεις (το ένα δεν πάει χωρίς το άλλο και ουδείς το αρνείται) των δύο γονιών για το παιδί και συνυπογράφεις την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Ενώνεις δηλαδή τη φωνή σου με τη φωνή ανθρώπων, πατεράδων που παλεύουν εδώ και καιρό, χρόνια ολόκληρα για το αυτονόητο. Μπαμπάδων που είδαν από τη μία στιγμή στην άλλη τη ζωή τους όχι απλά να αλλάζει αλλά να ισοπεδώνονται. Μπαμπάδων που κοιμήθηκαν γονείς και ξύπνησαν… υπάλληλοι. Ανθρώπων που πασχίζουν να δουν τα παιδιά τους και πέρα από τα πάθη και τα λάθη που έφεραν έναν γάμο στο μηδέν, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα ΤΡΑΓΙΚΟ νομικό πλαίσιο. Πατεράδων που κουβαλάνε τον Σταυρό σε έναν Γολγοθά που δεν τελειώνει…

Μπαμπάδες που δεν έχουν επιλέξει την απομόνωση αλλά τους την έχουν επιβάλλει.

Ξέρεις κάτι; Σε σένα μιλάω μαμά ενός παιδιού… Εσύ πρέπει να υπογράψεις πρώτη. Γιατί δεν γίνεται να μην θες το καλό του παιδιού σου. Τόσο απλά.

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.