Η ακρίβεια οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση, την οικονομία στα βράχια

Η ακρίβεια καταγράφεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η ακρίβεια οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση, την οικονομία στα βράχια
3'

Οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και καύσιμα δημιουργούν ασφυκτική πίεση στις επιχειρήσεις που δίνουν καθημερινό αγώνα προκειμένου να μην οδηγηθούν σε λουκέτο, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν μπορεί να καταστεί εφικτό υπό το βάρος των οικονομικών βαρών.

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, κάνοντας σαφές ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση που εθελοτυφλεί ,ότι οι επιχειρήσεις «δεν αντέχουν άλλο, καθώς πέρα από την πανδημία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αυξήσεις. Φαίνεται πως η αγορά ζει χειρότερες καταστάσεις και από την περίοδο των μνημονίων.

Η κατάσταση είναι ίδια και στον χώρο της αγροτιάς, ο κόσμος διαμαρτύρεται εντονότατα επαναλαμβάνοντας ότι δεν αντέχει άλλο να ζει σε τέτοιες ακραίες – τραγικές καταστάσεις αναφέροντας και το παράδειγμα των νησιωτικών περιοχών όπου η βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, γεγονός που δυσχεραίνε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για να αντέξει ο πολύπαθος κλάδος της πρωτεγενούς παραγωγής στην χώρα μας

Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων εκφράζουν την αγωνία τους, καθώς – όπως λένε – οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι τόσο υψηλές που δύσκολα θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι καταναλωτές.

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τις αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα ενώ εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής για την ψυχολογία της κοινωνίας και της αγοράς

Οι αγορές θα ρυθμίσουν την οικονομία”, ήταν το σύνθημα της κυβέρνησης Mητσοτάκη. .

Τραγικό "ξεμπρόσθιασμα” μιας ανίκανης κυβέρνησης για κοινωνική ενσυναίσθηση η σύλληψη μιας ηλικιωμένη να κλέβει για να ζήσει από σούπερ μάρκετ. Η εταιρεία ήθελε να της κάνει μήνυση, παρενέβη ο αρμόδιος υπουργός και αποσύρθηκε η μήνυση. Η γυναίκα ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της από την ντροπή. Εκεί κατάντησαν την κοινωνία

Η ενεργειακή κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί με δημόσια παρέμβαση, ρυθμιστικές και αναδιανεμητικές πολιτικές, για να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς όροι διαβίωσης για όλους τους πολίτες και να αποφευχθούν φαινόμενα ενεργειακής φτώχειας.

Είναι ξεκάθαρο πως εκτός λοιπόν από επιδοματικά μέτρα, χρειάζονται μακροπρόθεσμες πολιτικές ρύθμισης της αγοράς, που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Ακόμα μια φορά η Ελλάδα στο "χείλος του γκρεμού"

Οδηγείται ακόμα μια φορά από “δεξιό τιμόνι”, όπως κατά την περίοδο 2004-2009 η χώρα στα βράχια και καλούμαστε όλοι μας να αντιληφθούμε πως πάγιο “κατόρθωμα” της Δεξιάς στην Ελλάδα, από την εποχή του Δηληγιάννη ακόμα, είναι η δημιουργία των συνθηκών για πτώχευση της χώρας μας.

Κάθε φορά, (σχεδόν) κάθε Δεξιά κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί πως για να παραχθεί πολιτική χρειάζεται να έχει και κοινωνικό πρόσημο, πως οι άνθρωποι δεν είναι απλώς αριθμοί και πως αν τους αντιμετωπίσεις έτσι, θα σε αντιμετωπίσουν ακριβώς σαν έναν αριθμό ψήφων που , ευτυχώς, εύκολα μετατρέπεται σε σπάθη της δικαιοσύνης στις εκλογές δίνοντας στις κυβερνήσεις αυτές, αυτό που αξίζουν, την πτώση και την απομάκρυνσή τους από την διακυβέρνηση της χώρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή