ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Προσωπική υπόθεση» η Πρόνοια για τη Δόμνα Μιχαηλίδου

«Προσωπική υπόθεση» η Πρόνοια για τη Δόμνα Μιχαηλίδου

Πολύ ζεστά έχει πάρει την υπόθεση στο Κερατσίνι η Δόμνα Μιχαηλίδου, προσωπικά θα έλεγε κανείς.

Αντί να βολευτεί στο ωραίο της γραφείο, έχει πάρει τους δρόμους. Έως τώρα επισκεπτόταν κυρίως Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και δομές προστασίας παιδιών.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες όμως, βρέθηκε στην ταβέρνα του Κρητικού στο Κερατσίνι, που μοιράζει φαγητό σε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων και διαπίστωσε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Κερατσίνι και στο Πέραμα.

Τα όσα αντίκρισε – και περιέγραψε συγκλονιστικά ο «Κρητικός» στο facebook - την κινητοποίησαν άμεσα. Η Πειραιώτισσα Υφυπουργός φαίνεται ότι δεν θα ησυχάσει αν δεν βρει λύσεις για τους ανήμπορους κατοίκους αυτών των περιοχών που έως σήμερα δεν είχαν ούτε πρόσβαση στις απαραίτητες για εκείνους πληροφορίες σχετικά με τα επιδόματα που δικαιούνται.

Αμέσως μετά την πρώτη επίσκεψη, έστειλε ομάδα συνεργατών από το προσωπικό της γραφείο για να μιλήσουν με τους κατοίκους, να καταγράψουν, να την ενημερώσουν και να βρουν τρόπους να βοηθήσουν.

Σήμερα μάθαμε ότι η Υφυπουργός, μαζί με τους πιο στενούς συνεργάτες της και τον γιατρό της περιοχής, βρέθηκε και πάλι στο… πόστο της. Ήθελε να δει από κοντά όσα έχουν συμβεί από την ημέρα της καταγραφής έως σήμερα.

Επισκέφτηκε φτωχές οικογένειες και άτομα με αναπηρία για να διαπιστώσει αν και πόσο βοηθήθηκαν αλλά και να δει ποια είναι τα επόμενα βήματα για να αποκτήσουν αυτές οι ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας μια αξιοπρεπή ζωή.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο λιμάνι του Πειραιά όπου μοίρασε, μαζί με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας Κρητικός, σπιτικό φαγητό σε 43 άστεγους ενώ συζήτησε μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν.

Για αυτό λέμε, την έχει πάρει προσωπικά την Πρόνοια η Δόμνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τα καταστήματα: Με click in shop, SMS και περιορισμούς - Όλες οι λεπτομέρειες