ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η αγάπη του Σταμάτη Κραουνάκη για τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον συνθέτη

Η αγάπη του Σταμάτη Κραουνάκη για τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον συνθέτη
Ο Σταμάτης Κραουνάκης
Glomex

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Σταμάτης Κραουνάκης. Τι είπε για το ζήτημα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Καλεσμένος στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω ήταν ο Σταμάτης Κραουνάκης. Για τον γνωστό συνθέτη, μίλησαν μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής και όχι μόνο. Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον Σταμάτη Κραουνάκη, ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αποθέωσε το καλλιτεχνικό έργο του κ. Κραουνάκη, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. «Τον αγαπώ τον Αλέξη. Του έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Είναι ένα πλάσμα τίμιο καθαρό. Στο συνέδριο σάρωσε. Ήταν έκπληξη, δεν το περίμενα ότι θα μιλήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Σε ερώτηση για το αν τα έχει κάνει όλα σωστά, σχολίασε: «Δεν μπορώ να το πω μετά από αυτά που είπε για μένα. Μπάτσες θέλει Χριστούλη μου. Αφού τον αγαπούσε τον Παπανδρέου ας πάρει παραδείγματα. Σε όποιον δεν του αρέσει το… τρένο να κατέβει».

Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως είναι ένα «αστικό αριστερό κόμμα».

Τσίπρας: Κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας ο Σταμάτης Κραουνάκης

«Νομίζω πως σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου μου έχει βάλει δύσκολα γιατί πώς να χωρέσεις σε λίγα δευτερόλεπτα και λίγες λέξεις τον Σταμάτη Κραουνάκη. Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι ένας ευλογημένος δημιουργός. Γιατί δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην αναγνωρίζει τις μελωδίες του, που να μην σιγοτραγουδήσει ή να μην έχει ονειρευτεί με τα τραγούδια του» είχε αναφέρει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όπως και να το κάνουμε ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης είναι κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας. Του σύγχρονου πολιτισμού μας. Τα έργα του έχουν αφήσει στίγμα από τη δεκαετία του ’80 και μετά. Η δουλειά του με τη Λίνα Νικολακοπούλου, με σπουδαίους ερμηνευτές, την Βίκυ Μοσχολιού, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τι να πρωτοθυμηθώ. Κάθε ένα από αυτά τα έργα ήταν και από μία κορυφή. Έστω και σε μία από αυτές τις κορυφές να είχε πατήσει οποιοσδήποτε άλλος Έλληνας δημιουργός, θα ένιωθε υπερπλήρης. Όμως νομίζω πως το κύριο χαρακτηριστικό του Σταμάτη είναι ότι δεν αισθάνεται ποτέ πλήρης», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.