ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βενιζέλος: Όσα είδε στις ΗΠΑ – Πού συνάντησε τον Τομ Χανκς

Βενιζέλος: Όσα είδε στις ΗΠΑ – Πού συνάντησε τον Τομ Χανκς

Τις εμπειρίες του από την παραμονή του στις ΗΠΑ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Αμερική όπου πραγματοποίησε διαλέξεις και μάλιστα αποκάλυψε που είδε τον διάσημο ηθοποιό Τομ Χανκς.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αξιοποιώ τις ημέρες των γιορτών για μια ακαδημαϊκή ανάσα στις ΗΠΑ. Ξεκινήσαμε από τη Δυτική ακτή. Στο San Francisco ήμουν προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Berkeley ( University of California at Berkeley ). Χάρηκα γιατί το ακροατήριο ήταν μεικτό και αντιπροσωπευτικό με τη συμμετοχή διδασκόντων, φοιτητών, ισορροπημένα Ελλήνων και μη, αλλά και ανθρώπων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή ( από Silicon Valley μέχρι Berkeley συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Αγίου Φραγκίσκου ) και έχουν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν μια πανεπιστημιακή εκδήλωση».

«Δεν έβγαλα τουριστική φωτογραφία στα επιτελικό κέντρο του FaceBook αλλά και μόνο το εργασιακό περιβάλλον σου επιτρέπει να νιώσεις ότι κάτι το ιδιαίτερο συμβαίνει εκεί», πρόσθεσε.

«Στο Los Angeles βρέθηκα για ένα συνέδριο που είχε έντονο ενδιαφέρον, επιστημονικό και πολιτικό. Το University Of South California σε συνεργασία με πολλούς φορείς ( μεταξύ αυτών και το ίδρυμα Kazarian ) οργάνωσε ένα διεθνές συνέδριο (USC global leadership summit 2016 ) με θέμα «Government financial accountability ant the European Crisis. The path to prosperity». Ο οργανωτής, καθηγητής Jacob Soll, ιστορικός, ειδικός της Ευρωπαϊκής οικονομικής ιστορίας με έμφαση στην ιστορία της ελεγκτικής έχει γράψει μια εντυπωσιακή διατριβή για το πώς ο Colbert συγκρότησε το Γαλλικό κράτος οργανώνοντας συστήματα στατιστικής καταγραφής και ελέγχου. Τώρα μοιράζει τα ενδιαφέροντα του μεταξύ του τμήματος ιστορίας και του τμήματος ελεγκτικής. Ένα από τα καλύτερα στις ΗΠΑ.

Πρόεδρος του USC o καθηγητής Χρυσόστομος Νικίας από την Κύπρο. Μια μεγάλη ακαδημαϊκή προσωπικότητα που έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου» ανέφερε.

«Το βράδυ της Μ. Παρασκευής εγκώμια και επιτάφιος στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας με τον Τομ Χανκς να σηκώνει στους ώμους του τον επιτάφιο μαζί με άλλους, με μαύρο κουστούμι και άσπρα γάντια. Μεγάλος δωρητής της εκκλησίας, το εντυπωσιακό πολιτιστικό κέντρο της οποίας φέρει και το όνομα της οικογένειας Τομ Χανκς» έγραψε ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικές ειδήσεις