Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η άρνηση δεν εκλέγει κυβέρνηση

Η άρνηση δεν εκλέγει κυβέρνηση

Διανύουμε την κρισιμότερη προεκλογική περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά.

Toυ Γιώργου Βλάχου

Yποψήφιου βουλευτή περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, πρ. υφυπουργού

Η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλος εξελέγησαν με «ψεύτικες» προγραμματικές δεσμεύσεις και οδήγησαν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, στην Τρόικα και στο Μνημόνιο με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα: Δραματική μείωση των εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας, συνεχή ύφεση.

Το διακύβευμα που τίθεται σ' αυτές τις εκλογές είναι ποιο κόμμα εγγυάται την ασφάλεια και τη σωστή απάντηση στο δίλημμα «δημιουργία ή αποδόμηση».

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας προβλέψει την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στο δίλλημα: κομματικό όφελος ή εθνικό συμφέρον.

Στηρίξαμε τη Κυβέρνηση ειδικού σκοπού υπό τον κ. Παπαδήμο για:

  • την εκταμίευση της έκτης δόσης,
  • το κούρεμα του χρέους,
  • τη δανειακή σύμβαση,
  • την διεξαγωγή εκλογών

έχοντας τη διαβεβαίωση του Υπουργού Οικονομικών - και ουσιαστικά ηγέτη του ΠΑΣΟΚ- ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα ως τις εκλογές.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος διεψεύσθη όπως άλλωστε το συνηθίζει.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν, δημιούργησαν μια νέα πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με ξόρκια, με αφορισμούς, με καταγγελίες και απλοϊκές έως ανόητες προσεγγίσεις, αλλά με νέα πρόταση και συστράτευση όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η άρνηση όταν είναι διαρκής, είναι μεν εύκολη και αρεστή καταλήγει δε, σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Η άρνηση δεν εκλέγει Κυβέρνηση, αλλά γίνεται ψήφος διαμαρτυρίας.