Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οι εκλογές στη Κύπρο, ενισχύουν τη συμμαχία του Νότου

Οι εκλογές στη Κύπρο, ενισχύουν τη συμμαχία του Νότου

Οι εκλογές της Κυριακής στη Κύπρο καθορίζουν το ευρωπαικό μέλλον και την οικονομική σταθερότητά της

Άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Μαργαρίτη

Η βέβαιη εκλογή του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Νίκου Αναστασιάδη θα δυναμώσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, αφού εκκρεμεί η υπογραφή της δανειακής σύμβασης, και θα οδηγήσει σε λύσεις με προοπτική για τα εθνικά θέματα και την επιβίωση του λαού της Μεγαλονήσου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να χαράξουν στρατηγική από το «μέλλον» στο σήμερα,για να είναι ρυθμιστές των εξελίξεων.

Το υψηλό ποσοστό του Προέδρου του ΔΗΣΥ(45.46%) τη πρώτη Κυριακή, δείχνει τη τάση του λαού για απαλλαγή από πολιτικές λιτότητας του ΑΚΕΛ και προώθηση τολμηρών αλλαγών που θα απαλλάξουν τη Κύπρο από περιπέτειες ανεργίας, λιτότητας, κλεισίματος επιχειρήσεων και εξόδου από την ευρωζώνη.

Ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να είναι αταλάντευτος στην επίλυση του Κυπριακού ζητήματος και να είναι σε στενή συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κκ. Χρυσόστομο, που γνωρίζει το θέμα σε βάθος και είναι πρεσβευτής του προβλήματος σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος έχει πάρει θέση υπέρ του κ. Αναστασιάδη και θα του σταθεί για το καλό της Κύπρου.

Ο Νότος στη σύγχρονη εποχή θα κληθεί να διεκδικήσει από την Ε.Ε περισσότερα κονδύλια και μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων. Οι πολίτες έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους και δε θα δεχθούν άλλες περικοπές. Γίνεται αντιληπτό πόσο απαραίτητοι θα είναι οι ηγέτες που θα έχουν ευρωπαϊκό πνεύμα συνεργασίας, θα αγαπούν το τόπο τους και θα προκρίνουν το «εμείς» από το «εγώ».

Η Κύπρος μπορεί να δει το μέλλον της με σιγουριά στα χέρια του Νίκου Αναστασιάδη και να κερδίσει το χαμένο χρόνο της προηγούμενης πενταετίας.

Ελλάδα και Κύπρος σε κοινό βηματισμό με πατριώτες ηγέτες.