Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Neue Osnabrücker για Σόιμπλε: «Ξεσπάσματα δεν διευκολύνουν την κατάσταση»

Neue Osnabrücker για Σόιμπλε: «Ξεσπάσματα δεν διευκολύνουν την κατάσταση»

Στο πρόσφατο ξέσπασμα οργής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρεταιο αρθρογράφος της Neue Osnabrücker Zeitung.

«Είναι σαφές ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει την πλειοψηφία των Γερμανών στο πλευρό του, όταν δηλώνει ότι οι Έλληνες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων τους» σημειώνει.

«Βέβαιο όμως είναι ότι ξεσπάσματα συναισθημάτων δεν διευκολύνουν την κατάσταση. Η πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Βερολίνο επισκιάζεται από συναισθηματικό φόρτο και αυτό είναι μοιραίο. Μέχρι πρότινος ο Σόιμπλε χειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα με ψυχραιμία και ηπιότητα, τώρα όμως η εικόνα του ως ενός ευρωπαίου από πεποίθηση αποκτά γρατζουνιά».

Υπενθυίμίζεται πως ο Σόιμπλε σε πρόσφατη ομιλία του στο Βερολίνο έκανε επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε μάλιστα ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας.

Σχετικές ειδήσεις