BOMBER

Αν τα self test είναι «πανηγυρτζίδικα» θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι

Αν τα self test είναι «πανηγυρτζίδικα» θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι
InTime

Σας είχα προειδοποιήσει: Η ιστορία με τα self test μπορεί άνετα να εξελιχθεί σε μέγα φιάσκο αντίστοιχο με τις μάσκες – μαξιλάρια που θα έδινε η κυβέρνηση δωρεάν και τελικά δεν έδωσε ποτέ.

Την Δευτέρα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων έγινε το απίστευτο μπάχαλο. Τα «ψευδώς θετικά» τεστ πήγαν… σύννεφο. Οι καταγγελίες γονέων, εκατοντάδες. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, πολλά self test τα οποία βγήκαν θετικά λίγες ώρες πριν οι μαθητές επιστρέψουν στα σχολεία τους τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στον επαναληπτικό έλεγχο βρέθηκαν αρνητικά. Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις, αφού οι γονείς πήγαιναν σε ιδιωτικά κέντρα και πλήρωναν rapid και μοριακά τεστ, τα οποία έβγαιναν αρνητικά.

Το κακό είναι ότι αρκετοί γονείς αναγκάστηκαν να πάνε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και να πληρώσουν από την τσέπη τους πιο αξιόπιστα τέστ…

Στην κυβέρνηση λένε ότι είναι όλα μια χαρά και δεν τρέχει τίποτα. Διαβεβαιώνουν μάλιστα ότι η αξιοπιστία των σελφ τεστ είναι υψηλότατη. Βέβαια η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epiruspost.gr, όλα ξεκίνησαν από το πρωί της Κυριακής, όταν οι μαθητές ξεκίνησαν να κάνουν τα απαραίτητα για την επιστροφή τους στο σχολείο self test. Δεκάδες από αυτά τα τεστ βρέθηκαν θετικά και στη συνέχεια οι ίδιοι μαθητές κλήθηκαν να κάνουν rapid test , έπειτα από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το αποτέλεσμα των rapid προέκυψε σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις ότι το self test είχε δώσει ψευδές αποτέλεσμα.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση με τα self test για την επιστροφή στα θρανία και στη Λαμία, σύμφωνα με το lamiareport. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα στις δύο κεντρικές δειγματοληψίες του δήμου Λαμιέων, βρέθηκαν τουλάχιστον 45 μαθητές με θετικό self test. Από όλα αυτά τα περιστατικά επαληθεύτηκαν μόνο τα δύο. Ανάλογο ποσοστό αξιοπιστίας βρέθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή και στα ιδιωτικά εργαστήρια όπου έσπευσαν κατά δεκάδες οι πολίτες για να κάνουν τεστ τα παιδιά τους.

Κάποιος θα πρέπει να ρυθμίσει το όλο ζήτημα αφού είναι αδύνατον οι οικογένειες να τρέχουν τελευταία στιγμή σε ιδιωτικά κέντρα και να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για να κάνουν rapid και μοριακά, επειδή τα σελφ τεστ είναι της «πλάκας».

Αν συνεχιστεί το ίδιο μπάχαλο τις επόμενες ημέρες με «πανηγυρτζίδικα σελφ τεστ» είμαι σίγουρος ότι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, όπως έγινε πέρσι με τις μάσκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.