BOMBER

Μπορεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να είναι... πολιτικός χαμαιλέων;

Μπορεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να είναι... πολιτικός χαμαιλέων;

Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω, μπορεί απλά να πίστεψε και να ασπάστηκε τις αρχές της ΝΔ και να αποτίναξε το σοσιαλιστικό του παρελθόν

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά: Οι χαμαιλέοντες (οικογένεια Chamaeleonidae) είναι μια διακριτή και εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα σαυρών με περισσότερα από 160 είδη. Έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και πολλά είδη έχουν την ικανότητα να αλλάζουν χρώμα, το οποίο προσαρμόζουν ανάλογα με τις περιστάσεις για την επιβίωσή τους.

Στην Ελλάδα υπάρχουν απαντώνται τρία είδη χαμαιλέοντα: ο Μεσογειακός χαμαιλέοντας (Chamaeleo chamaeleon) που συναντάται πλέον μόνο στη Σάμο, ο Αφρικανικός χαμαιλέοντας (Chamaeleo africanus), που εντοπίζεται στο νομό Μεσσηνίας και ο πολιτικός χαμαιλέοντας που επιβιώνει σε όλο το πολιτικό φάσμα, από αριστερά μέχρι δεξιά.

Η βαριά επικαιρότητα του αστυνομικού δελτίου έχει φέρει μπροστά τη δημόσια κριτική κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Μόνο που η κριτική στο πρόσωπο του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιορίζεται σε επιχειρησιακά ζητήματα και στο τελικό ερώτημα: Θα τον κρατήσει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικείμενο ανασχηματισμό;

Ας μην βιαστούμε να απαντήσουμε…

Εκτός από τα επιχειρησιακά ζητήματα, υπάρχει και η αμιγώς πολιτική κριτική. Ο κ. Χρυσοχοΐδης όχι μόνο πιστεύει ότι θα παραμείνει υπουργός, αλλά ευελπιστεί να είναι και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, όταν και εφόσον προκηρυχθούν εκλογές.

Εδώ προσθέτω ότι η φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα. Όμως στην πολιτική είναι πολύ σημαντικό πράγμα να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια των λόγων και των έργων.

Για όσους λησμονούν δεν έχω παρά να θυμίσω ότι ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτός από υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε και υπουργός του Αντώνη Σαμαρά (κατά την διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου). Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό.

Υπήρξε Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων από το 2013 μέχρι και το 2015, όταν προκηρύχθηκαν εκλογές.

Αφού λοιπόν είχε μια αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ, στον προεκλογικό του αγώνα, ο κ. Χρυσοχοΐδης θυμήθηκε αργότερα ότι είναι σκληροπυρηνικός Πασόκος. Ένθερμος υποστηρικτής του σοσιαλισμού.

Στις ομιλίες του, λίγο πριν τις εκλογές του 2015 ο κ. Χρυσοχοΐδης «ανακάλυψε» ξαφνικά ότι «Η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) από τις ευρωεκλογές και μετά ακολούθησε μία ατελέσφορη στρατηγική απεμπλοκής από το μνημόνιο. Μία στρατηγική που δεν υποστηρίχθηκε από την συνέχιση και επιτάχυνση των αλλαγών που έπρεπε να γίνουν. Έτσι, δεν κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των αγορών και της Ευρώπης για μία καθαρή έξοδο της χώρας στις αγορές για την κάλυψη των αναγκών μας».

Αίφνης, άλλαξε χρώμα κι έγινε καταπράσινος και θυμήθηκε ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίει το «κακέκτυπο δικομματισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», καθώς και ότι η «ΝΔ επιστρέφει στα δεξιά της αντανακλαστικά, επιμένει σε δομές και θεσμούς στο κράτος και στην οικονομία που δεν καταπολεμούν την Ελλάδα των προνομίων, των ανισοτήτων και των πελατειακών δικτύων, δεν μπορεί να προχωρήσει σε δίκαιες αλλαγές».

«Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέρω. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που θέλω», βροντοφώναζε το Γενάρη του 2015 μέσα στο Κάραβελ και ξεδίπλωνε το αφήγημά του ότι «η μεταπολίτευση μας κληρονόμησε ένα πελατειακό σύστημα δικτύων μικρών, μεσαίων και μεγάλων συμφερόντων που διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία και στραγγαλίζουν την ανάπτυξη και την πρόοδο των πολιτών. Αυτό το κράτος των συμφερόντων εκπροσωπούν σε μεγάλο βαθμό η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί πολώνονται, γι’ αυτό προσπαθούν να αποδείξουν ποιος είναι χειρότερος κι όχι να μιλήσουν για το αύριο του τόπου».

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω κατά τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

Ότι την διαφθορά και την διαπλοκή στην μεταπολίτευση την έφερε το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!

Τάδε έφη ο «πράσινος» υπουργός που έκατσε σε «γαλάζια» καρέκλα του Αντώνη Σαμαρά και μόλις έφυγε η καρέκλα ξαναθυμήθηκε ότι είναι αγωνιστής της καταπράσινης παράταξης.

Θα μου πείτε ο ίσιος δρόμος στην πολιτική είναι αδιάβατος. Συμφωνώ. Ίσως ο κ. Χρυσοχοΐδης να άλλαξε τώρα και να είναι ακραιφνής δεξιός ή νεοφιλελεύθερος. Μπορεί να ξεθώριασε μέσα του ο «σεισμός - σεισμός σοσιαλισμός».

Μπορεί απλά να ξεθύμανε το σύνθημα που ηχούσε στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ: «για τον Σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι σύντροφοι». Μην πάει ο νους μας πάντα στο κακό...

Κάποιοι κακεντρεχείς μπορεί να σπεύσουν να χαρακτηρίσουν τέτοιες συμπεριφορές «καιροσκοπικές». Μέγα λάθος. Όπως σας είπα παραπάνω στην Ελλάδα απαντάται το πανάρχαιο είδος του πολιτικού χαμαιλέοντα το οποίο ξέρει καλά να επιβιώνει και υπό ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.