BOMBER

Από καραντίνα σε καραντίνα κι από επιδημία σε επιδημία

Από καραντίνα σε καραντίνα κι από επιδημία σε επιδημία
Τρία ολόκληρα χρόνια και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε σε ασφαλή επίπεδα αυτή την πανδημία
AP Photo

Κι εκεί που λέγαμε ότι μπορεί κάποια στιγμή να ξεμπερδέψουμε με τους θανατηφόρους ιούς, τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και τους πολλαπλούς εμβολιασμούς, τσακ, σκάει νέος εφιάλτης, η ευλογιά των πιθήκων.

Και να σου πάλι οι καραντίνες, τα νοσοκομεία, οι μάσκες, οι ΜΕΘ και το ίδιο γαϊτανάκι από την αρχή.

Και δεν είναι μόνο η ευλογιά των πιθήκων, είναι και η νέας μορφής ηπατίτιδα η οποία σαρώνει νεαρές ηλικίες και είναι θανατηφόρα σε μεγάλο ποσοστό. Και βεβαίως όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα εξίσου τρομακτικό περιβάλλον ανάλογο με αυτό που ζούμε εδώ και τρία χρόνια με τον κορωνοϊό.

Τρία ολόκληρα χρόνια και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε σε ασφαλή επίπεδα αυτή την πανδημία. Τρία χρόνια και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να ξεδιαλύνει τι είναι αυτό το πράγμα που απλώνεται από πάνω μας σα βραχνάς. Τρία χρόνια και ακόμα παραμένουν θολά σημεία και στην μετάδοσή του και στην αντιμετώπισή του και στις μακροπρόθεσμες συνέπειες που αφήνει στην υγεία των ασθενών.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω έρχονται μια ηπατίτιδα που είναι ηπατίτιδα αλλά δεν ξέρουν να μας πουν τις λεπτομέρειες γύρω από την γενεσιουργό της αιτία και μια ευλογιά των πιθήκων που επίσης δεν έχουν καθαρή την προέλευσή της.

Είναι που λέμε να κοιμάσαι ήσυχος με τη σιγουριά τους... Το μόνο σίγουρο είναι η καραντίνα, η απομόνωση, τα lockdown, τα sms για να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ, οι τόνοι self test και rapid και καμιά προσευχή να βάλει ο Θεός το χέρι του μην κολλήσουμε. Παράδεισος δηλαδή.... Αρκεί να υπάρχει φόβος και ανασφάλεια στους πολίτες. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες...