ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Καλώς τα δεχτήκαμε…

Καλώς τα δεχτήκαμε…

Τζιχαντιστής που πολέμησε στη Συρία, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα μήνυμα με το οποίο προτρέπει σε πράξεις τυφλής βίας, μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε στο Star αυτός ο άνδρας που δηλώνει υποταγή στον νεκρό ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται στην Αθήνα από τις 19 Οκτωβρίου. Σε φωτογραφίες που έχει βγάλει ποζάρει στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος και στους δρόμους της πόλης, με φόντο τον Λυκαβηττό.

Ο εν λόγω άνδρας ανέβασε στο διαδίκτυο ένα ανατριχιαστικό μήνυμα που προτρέπει σε πράξεις ακραίας βίας, ως εκδίκηση για τον πρόσφατο θάνατο του Μπαγκντάντι. «Το Τζιχάντ είναι υψίστης σημασίας και όποιος περιμένει να λάβει εντολή για να δράσει από κάποια ομάδα και δεν προβεί σε κάποια πράξη μόνος του, είναι ή ψεύτης ή ανόητος. Σε περίπτωση που δεν κάνεις κάτι, ρώτα τον εαυτό σου: Είσαι στη φάση της προετοιμασίας; Μαθαίνεις; Ή είσαι μόνο λόγια χωρίς αντίκρισμα; Αν είσαι μόνο λόγια είσαι ή ψεύτης ή ανόητος. Λένε ότι ένας νεαρός Παλαιστίνιος μαχαίρωσε έναν Εβραίο και πήρε το όπλο του. Και με το όπλο αυτό σκότωσε και άλλους», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Το μήνυμα αυτό που προκαλεί σοκ ανέβηκε μεσημέρι της Τρίτης στο διαδίκτυο και ενδεχομένως απευθύνεται σε Άραβες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό όμως που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές, είναι ότι ο συντάκτης του βρίσκεται στην Αθήνα. «Ο Αλλάχ είναι εδώ και το Τζιχάντ συνεχίζεται μέχρι την ημέρα της ανάστασης. Θυσία και θάνατος στο όνομα του Αλλάχ και προσφορά χρημάτων και όπλων», σημειώνει στο μήνυμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλγερινός εμφανίζεται συχνά σε ένα χώρο κατήχησης και προσευχής στο κέντρο της Αθήνας...