ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα… πέσουνε κορμιά!

ΣΥΡΙΖΑ: Θα… πέσουνε κορμιά!

Βλέπω να πέφτουνε κορμιά στον ΣΥΡΙΖΑ με την περίφημη διεύρυνση, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι «όλα καλά, όλα ανθηρά».

Η «πασοκική» πτέρυγα θεωρεί αυτονόητο ότι το δημοψήφισμα θα αφορά στην αλλαγή ονομασίας και στην προσθήκη στο υπάρχον «ΣΥΡΙΖΑ», ενός προσδιορισμού, που να παραπέμπει στο «πράσινο».

Η άλλη πλευρά, οι σκληροπυρηνικοί δεν θέλουν ούτε να ακούν κάτι τέτοιο.

Η ιστορική κομματική ηγεσία, όπως Σκουρλέτης, Βούτσης, Δραγασάκης, Φίλης, Τσακαλώτος και η ομάδα των «53», αντιδρούν, θεωρώντας ότι η αλλαγή του ονόματος μπορεί να αποφασιστεί από το συνέδριο και μόνο, και ίσως μετά να τεθεί σε οποιαδήποτε κρίση των μελών.

Πίσω από την αλλαγή ονόματος, την οποία έτσι κι αλλιώς θεωρούν περιττή, οι κομματικοί βλέπουν σχέδιο άλωσης και μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό κέντρο.

Πολλά στελέχη αυτής της πτέρυγας υποστηρίζουν ότι οι «πασόκοι», κυρίως Παπανδρεϊκής προέλευσης, που νωρίτερα είχαν προλάβει να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείποντάς το σε διάφορες χρονικές περιόδους επί μνημονίων, ανάλογα με την αναζήτηση προσωπικών ρόλων, απειλούν τώρα να ισοπεδώσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικώς, αυτή τη στιγμή το εσωτερικό του κόμματος είναι κινούμενη άμμος.

Σχετικές ειδήσεις