ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Σκέψεις και για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών λόγω κοροναϊού

Σκέψεις και για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών λόγω κοροναϊού

Για να φτάνει στο σημείο η κυβέρνηση και ο κ. Κικίλιας να αποφασίζουν την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην ελληνική επικράτεια, προφανώς υπάρχει πρόβλημα… ή έστω υπάρχει φόβος, αυτό που λέμε «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά» - Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός ακόμα και για την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο

Και προφανώς η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, προέκυψε μετά από συζητήσεις με σχετικούς επιστήμονες της υγείας.

Συνεπώς η κυβέρνηση βλέπει εξονυχιστικά το θέμα των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους.

Διαβάστε αναλυτικα:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται τρόποι για να διασφαλιστεί η δημόσια υγιεινή σε χώρους που εκ των πραγμάτων συγκεντρώνονται εκατοντάδες και χιλιάδες πολίτες.

Και για να είμαστε σαφείς, τόσο ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, όσο και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα πρέπει άμεσα να εξετάσουν και το θέμα των αθλητικών διοργανώσεων σε όλο το φάσμα: και στον ερασιτεχνικό και στον επαγγελματικό τομέα, αλλά βεβαίως και στον σχολικό αθλητισμό.

Αν υπάρχει πρόβλημα σε μια ανοικτή διοργάνωση όπως το καρναβάλι, εξίσου σοβαρό πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και σε αθλητικούς αγώνες είτε σε ανοικτά, είτε (πολύ περισσότερο) σε κλειστά στάδια.

Τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσουν το ενδεχόμενο όλοι οι αγώνες σε όλα τα αθλήματα να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι ο κορωνοϊός να παρουσιάσει εξασθένηση.

Αλλιώς, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί από κανέναν η υγιεινή των παραβρισκόμενων θεατών.

Ειδικά όταν μιλάμε για κλειστούς αθλητικούς χώρους και κλειστά γήπεδα.