ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Επιχείρηση «σιωπητήριο» σε υπουργούς για την άρση του lockdown

Επιχείρηση «σιωπητήριο» σε υπουργούς για την άρση του lockdown
INTIME NEWS

Η πιθανή ημερομηνία για την άρση του lockdown αλλά και το ενδεχόμενο παράτασής του κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν εμπόδια στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ολοένα και περισσότεροι υπουργοί το τελευταίο διάστημα με εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ μιλούσαν για το πλάνο άρσης του lockdown συμφωνώντας πως στόχος είναι το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα. Σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση, όλα έμπαιναν στο κάδρο παρουσιάζοντας κάθε φορά και ένα πιο συντηρητικό σχέδιο με ορίζοντα την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τα πράγματα, όμως, στο μέτωπο της πανδημίας δεν βαίνουν καλώς και προς το παρόν ακόμα και μετά από τρεις εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι στο «κόκκινο». Οι θάνατοι είναι σε τριψήφιο αριθμό ημερησίως, τα κρούσματα είναι επίσης σε δυσθεώρητα επίπεδα και το σύστημα Υγείας πιέζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Τούτων δοθέντων, σταδιακά, υπουργοί και βουλευτές εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο το lockdown θα αρθεί πλήρως πριν τα Χριστούγεννα. Την αρχή δε την έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος πριν από λίγες μέρες είπε πως δεν είναι ρεαλιστικός ο στόχος άρσης των περιοριστικών μέτρων την 1η Δεκεμβρίου.

Την Δευτέρα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι είναι πιθανόν, υπό αυτές τις συνθήκες, να μην ανοίξει η εστίαση ούτε καν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όλα τα παραπάνω, όμως, είναι υποθέσεις, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη στην μεγάλη σύσκεψη των επιστημόνων, όπου και την ίδια μέρα ή την Παρασκευή να αναμένονται οι ανακοινώσεις για παράταση των μέτρων.

Μέχρι τότε, όμως, οι εμφανίσεις των υπουργών στα ΜΜΕ φαίνεται πως μπαίνουν σε… αναστολή, μιας και η οδηγία που έχει δοθεί κεντρικά, είναι «υπομονή μέχρι τις αποφάσεις των επιστημόνων». Έτσι, όπως πληροφορείται η στήλη οι προγραμματισμένες τηλεοπτικές συνδέσεις ακυρώνονται σωρηδόν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.