ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τσίπρας for... president!

Τσίπρας for... president!

Φαίνεται ότι πλησιάζει ο καιρός...

Πλησιάζει για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, καθώς τα κουκιά για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν βγαίνουν και όλοι οι αναλυτές, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, εκτιμούν ότι δύσκολα θα ανατραπούν τα σημερινά δεδομένα.

Και ας προσπαθούν τα... γαλάζια «παπαγαλάκια» να εμφανίζονται ιδιαιτέρως λαλίστατα τα τελευταία 24ωρα και να πετούν ολοένα και πιο... αριστερά.

Και ας διαρρέουν, εντέχνως και με κομψό τρόπο, ότι η πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά είναι να αιφνιδιάσει τον Αλέξη Τσίπρα και να «στριμώξει» σε μια γωνία από την οποία δεν θα μπορεί να ξεφύγει.

Και κάπως έτσι έφτασε ο Σαμαράς να σκέφτεται, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκαν στον Τύπο του Σαββάτου και της Κυριακής, ακόμα και τα ονόματα της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέκου Αλαβάνου.

Ναι, ναι... Καλά διαβάζετε. Παπαρήγα και Αλαβάνος για Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Από τον Κώστα Καραμανλή στον Αλέκο Αλαβάνο.

Η κυβερνητική σταθερότητα να μην διαταραχθεί και όλα τα άλλα γίνονται στην ελληνική πολιτική σκηνή το 2014.

Και περίμενε εσύ Ελληνα φορολογούμενε, υπερχρεωμένε, άνεργε και άπορε να δεις άσπρη μέρα, μόλις -κάποια στιγμή- ολοκληρωθούν τα... προαπαιτούμενα που σε έχουν κάνει να σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που έβαλες το χεράκι σου, γιατί το έβαλες και τους οδήγησες, τους νύν και τους πρώην, στην εξουσία.

Τι άλλο μένει για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές και να μην ερωτηθούν οι Ελληνες πολίτες για το ποιος θα διαπραγματευθεί (λέμε τώρα...) για τη μείωση (;) του ελληνικού χρέους;

Να προταθεί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας...