ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κύριε Κατρούγκαλε, όταν θα τρέμει η γη, θα τρέχετε...

Κύριε Κατρούγκαλε, όταν θα τρέμει η γη, θα τρέχετε...

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπήρξε ένας από τους θιασώτες του αντιμνημονιακού μετώπου στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ομιλίες στους αγανακτισμένους με βαρύγδουπες δηλώσεις για κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου χρέους και φυσικά διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όλα αυτά... “last year”!

Μετά τη μνημονιακή μετάλλαξη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και κουνάει το δάχτυλο στο λαό υπερασπιζόμενος τις μνημονιακές πολιτικές και την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές.

Ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε του νέου ασφαλιστικού, υποστηρίζοντας πως πέτυχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά και δεν ήρθε απ” έξω».

Με απλά λόγια... «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι»!

Ξεπερνώντας σε προκλητικότητα ακόμα και τους δανειστές δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως το νέο ασφαλιστικό δεν είναι «λαιμητόμος».

«Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν νόμος λαιμητόμος», είπε.

Προφανώς ο υπουργός Εργασίας υποτιμά τον ελληνικό λαό. Εκτιμά ότι δεν μπορεί πλέον να ξεσηκωθεί και ότι μπορεί να δεχτεί όλα όσα ψηφίζει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στη Βουλή.

Ένα τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη λέει πως «αν ξυπνήσεις μονομιας, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς». Τότε να σας δω κ. Κατρούγκαλε τι θα κάνετε... Η γη θα τρέμει σίγουρα... Τώρα θα είναι από το λαό που θα κυνηγά όσους κατέστρεψαν τη ζωή του, θα είναι από το ελικόπτερο που θα έχετε καλέσει για να γλιτώσετε... Πάντως η γη θα τρέμει και εσείς θα τρέχετε!

Σχετικές ειδήσεις