ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Απίστευτο - Η «Αυγή» απειλεί τον Τσίπρα: Δεν θα σωπάσουμε για τον Φίλη!

Απίστευτο - Η «Αυγή» απειλεί τον Τσίπρα: Δεν θα σωπάσουμε για τον Φίλη!

Ο Νίκος Φίλης, ο άνθρωπος που προκάλεσε «πονοκέφαλο» με τις ακραίες και ανιστόρητες επιθέσεις του σε βάρος της Εκκλησίας αλλά και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, πλέον συνιστά λόγο για το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή» να αψηφήσει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα!

Σας φαίνεται τρελό ή περίεργο όλο αυτό; Κι όμως, είναι η αλήθεια: η εφημερίδα σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Ο Φίλης και οι Φιλικοί» δεν διστάζει να τα «χώσει» στον πρωθυπουργό.

Ιδού τι γράφει η εφημερίδα: «Κι αν στηρίζουμε με χίλια τον Τσίπρα, αν καταλαβαίνουμε το ασήκωτο βάρος που σηκώνει, αν κατανοούμε τη δύσκολη θέση του μεταξύ πολλαπλών εκβιασμών, αυτό δεν σημαίνει κι ότι θα σωπάσουμε. Γιατί κι αυτός δικαιούται την κριτική μας. Και στην υπόθεση αυτή, το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι δεν έπεισε τους σύγχρονους... Φιλικούς, που κρατούν αναμμένο το κεράκι της Αριστεράς...».

Κατανοητή η συντροφική πίκρα, αλλά μεγαλύτερη αρετή η σιωπή.

Ιδίως όταν η αμετροέπεια καθίσταται επικίνδυνη: όταν μια εφημερίδα προσπαθεί με αήθεις τοποθετήσεις, όπως «Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια» ή «ο σκοταδιστής Αρχιεπίσκοπος» να διατρανώσει την αντίθεσή της στην αποπομπή του Φίλη, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Τα πράγματα είναι απλά: Τα «συντρόφια» μάλλον έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους. Και μέχρι να καταλαγιάσει ο κομματικός κουρνιαχτός, θα βλέπουμε διαρκώς τέτοιες τοποθετήσεις, στις οποίες το πολιτικό «περαδώθιασμα» θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σχετικές ειδήσεις