ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αφήστε τις ονειρώξεις με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κύριε Ερντογάν!

Αφήστε τις ονειρώξεις με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κύριε Ερντογάν!

Δεν χρειάζεται κανείς ιδιαίτερες δεξιότητες, για να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τη διαρκώς κλιμακούμενη προκλητικότητα των εξ Ανατολών γειτόνων μας: ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο, με «μαέστρο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ως «πρώτα βιολιά» τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ ακόμη και τον ηγέτη της κεμαλικής αντιπολίτευσης (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μόνο που, καρντάσια μου, η χορωδία φαλτσάρει και μάλιστα πολύ άσχημα κι αντί η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει όπως αρμόζει, μοιάζει να υπομένει στωικά αυτή την άθλια συγχορδία μίσους, αλυτρωτισμού και ψευτο-μεγαλοϊδεατισμού.

Μόλις λίγες ώρες μετά το άνευ προηγουμένου παραλήρημα του κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος αμφισβήτησε την ελληνικότητα των Ιμίων, βγήκε και ο «υποτακτικός» του, ο Χουσεΐν Μουφτούογλου και είπε: «Η στάση μας όσον αφορά στην κυριαρχία της χώρας μας στα Καρντάκ είναι γνωστή από το 1996 και διεθνής κοινότητα είναι ενήμερη. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η γειτονική χώρα κάνει σαν να μαθαίνει αυτή τη θέση μας για πρώτη φορά».

Ξέρουμε πολύ καλά εδώ και καιρό τι προσπαθείτε να κάνετε τόσο εσείς όσο και ο πολυχρονεμένος σας «Σουλτάνος», κύριε εκπρόσωπε.

Όμως αυτές οι ονειρώξεις μεγαλοϊδεατισμού που παθαίνει κατά καιρούς το αφεντικό σας είναι επικίνδυνες. Καλό θα είναι να τις κόψει...

Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες, υπάρχει Διεθνές Δίκαιο και υπάρχει και το «σουλτάν μερεμέτ», για να μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνετε. Διαλέγετε και παίρνετε...

Οι εποχές που στο σουλτανάτο σας είχατε τα «σαντζάκια», τα «βιλαέτια» και τα «εγιαλέτια» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!