ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Χαμός στην Κεντροαριστερά: Τα «ορφανά» του Σημίτη έφαγαν... πόρτα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Χαμός στην Κεντροαριστερά: Τα «ορφανά» του Σημίτη έφαγαν... πόρτα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ειδήσεις | Κεντροαριστερά: Κόπηκε το σύρμα, μπήκαν παράσιτα, έγιναν παρεμβολές; Κανείς δεν ξέρει, βρε αδέρφια, τι συμβαίνει με τούτους τους ταλαίπωρους στο τσαρδί της Κεντροαριστεράς, που όλο λένε να συνεργαστούν κι όλο κάτι γίνεται.

Όπως μαθαίνουμε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται να μη βρίσκει πεδίο κοινής συνεννόησης με την «Ώρα Αποφάσεων», της οποίας ηγούνται τα αποπαίδια του «εκσυγχρονιστή» Σημίτη (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Φλωρίδης).

Μάλιστα, ακούγεται πως οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν αυτόνομα, γιατί δεν τα βρίσκουν με τίποτα ως προς τον τρόπο της συνεργασίας τους.

Τι σου είναι αυτό το «δαχτυλίδι» της Κεντροαριστεράς, ρε παιδί μου!

Πάντως, από πλευράς Χαριλάου Τρικούπη, οι πληροφορίες θέλουν τη Φώφη Γεννηματά να επιμένει πως οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους για να εκπροσωπηθούν, με τη διατήρηση της αυτονομίας τους: στο Συντονιστικό Συμβούλιο μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και να θέσουν χωρίς προαπαιτούμενα τις απόψεις τους στην πορεία προς το Συνέδριο που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο.

Εξάλλου, θέμα επανεκλογής στην ηγεσία της Φώφης Γεννηματά δεν τίθεται από καμία πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η εκλογή ηγεσίας από τη βάση παραμένει ανοιχτό ζήτημα, μόνον εφόσον -όπως έχει δεσμευτεί και η κ. Γεννηματά- συμφωνήσουν όλες οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς να συνεργαστούν.

Από την άλλη πλευρά, οι τρείς πρώην υπουργοί της «Ώρας Αποφάσεων» δεν αποδέχονται την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κι επιμένουν ότι ο ευρύτερος χώρος της Κεντροαριστεράς πρέπει να εκπροσωπηθεί από νέο και ενιαίο κομματικό φορέα.

Όσον αφορά το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του κόμματος είναι δεδομένη, δεν αποδέχεται τις διαδικασίες με τις οποίες προχωρά η Δημοκρατική Συμπαράταξη και βρίσκεται, όπως δήλωσε στον Real Fm, σε πυκνές συζητήσεις με την Ώρα Αποφάσεων για να συνεργαστούν.

«Μύλος» η Κεντροαριστερά. Αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας: «Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν»...

Σχετικές ειδήσεις