ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η ανεργία οργιάζει και ο Τσίπρας επιμένει πως «όλα πάνε καλά»!

Η ανεργία οργιάζει και ο Τσίπρας επιμένει πως «όλα πάνε καλά»!

Αλέξης Τσίπρας | Ειδήσεις: Είναι από εκείνες τις φορές που ειλικρινά είναι να αναρωτιέται κανείς σε ποιο παράλληλο σύμπαν νιώθουν ότι ζουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης.

Ακούσαμε, λοιπόν, τον Αλέξη Τσίπρα, να θριαμβολογεί από το υπουργείο Εργασίας στο πλάι της Έφης Αχτσιόγλου ότι «το 2017 υπήρξε θετικό ισοζύγιο 256.000 νέων θέσεων εργασίας» και μάλιστα μίλησε για ρεκόρ 16ετίας!

Πρόσθεσε δε ότι «από το Φεβρουάριο του 2015 έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 θέσεις εργασίας» και πως «η πιο σημαντική θετική είδηση τα τελευταία χρόνια είναι η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης».

Τέλεια, κύριε πρωθυπουργέ, όλα πάνε καλά! Αλλά στο δικό σας σύμπαν...

Γιατί, αν σας πει κανείς από αυτούς τους «φωστήρες» συμβούλους που σας περιστοιχίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα της ανεργίας και του μισθού που μοιάζει με φιλοδώρημα, τότε μάλλον θα χάσετε τον ύπνο σας.

Προφανώς δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε την τελευταία έκθεση της Eurostat για την ανεργία στην Ελλάδα.

Δεν θα μας φαινόταν, επίσης, διόλου περίεργο, το ότι δεν έχετε περπατήσει ποτέ σε επαρχιακές πόλεις, για να δείτε τι συμβαίνει και πόσα νέα παιδιά είναι χωρίς δουλειά.

Για παράδειγμα, δεν σας έχουν μιλήσει ποτέ για τους νέους 23 – 28 ετών που στήνονται με τις ώρες στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη μοιράζοντας φυλλάδια για μόλις 7 ευρώ μεροκάματο.

Δεν έχετε ακούσει για τη «μαυρίλα» και την ανασφάλιστη εργασία, για τους εργαζόμενους που δηλώνονται ως τετράωροι, αλλά δουλεύουν οκτώ και 12 ώρες με απολαβές που θυμίζουν ψίχουλα.

Τι σας τα λέμε κι εμείς όλα αυτά; Λεπτομέρειες... Μόνο που από αυτές τις «λεπτομέρειες» κρίνονται ανθρώπινες ζωές. Με ευχολόγια και υποσχέσεις η «καραμέλα» του brain drain δεν τρώγεται.

Κανείς δεν σας πιστεύει πια, πάρτε το απόφαση.

Σχετικές ειδήσεις