ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Θα αφήσουν τον τόπο ακυβέρνητο;

Θα αφήσουν τον τόπο ακυβέρνητο;

Το ματς ξεκινά από την αρχή, αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική.

Το είπε ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο τόπος να μείνει ακυβέρνητος σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για τα εθνικά μας θέματα. Δυστυχώς δεν βλέπω κανένα να προβληματίζεται…

Μιλούν όλοι τους σαν η διακυβέρνηση της χώρας να είναι κάτι που δεν τους αφορά σε προσωπικό επίπεδο.

Δεξιοί κι αριστεροί κρατούν μια στάση του τύπου: «Δεν έγινε και τίποτα αν πάμε σε επαναληπτικές εκλογές».

Ε λοιπόν κάνετε μεγάλο λάθος.

Δεν έχει κανείς σας το δικαίωμα να σέρνει τη χώρα σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να σας βολέψουν τα κουκιά.

Η χώρα δεν είναι πειραματόζωο να παίζετε με γνώμονα τα κομματικά σας οφέλη.

Ο Μητσοτάκης τώρα έχει αρχίσει να σκέφτεται την αποχή… Μιλώντας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στο ράδιο του Πρώτου Θέματος είπε ότι «ο πιο ακριβής όρος είναι το ματς ξεκινά από την αρχή, η κάλπη είναι άδεια και σε αυτό συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα». Στο πλαίσιο αυτό έκανε έκκληση «για μαζική συμμετοχή. Η ισχυρή εντολή δεν είναι δεδομένη. Επειδή η δυναμική των εκλογών μπορεί να κριθεί σε λίγους ψήφους ποιο κόμμα θα είναι μέσα και έξω από τη Βουλή που είναι καθοριστικό για την αυτοδυναμία». Κάλεσε, μάλιστα, τα στελέχη της ΝΔ «να μην προεξοφλούν το αποτέλεσμα, να διεκδικούν μέχρι τέλος την ψήφο των πολιτών».

Ερωτηθείς για το αν φοβάται την αποχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «οι εκλογές της 7ης Ιουλίου δυσκολεύουν τη συμμετοχή αλλά δεν πιστεύω ότι η αποχή θα είναι μεγάλη γιατί εισπράττω στις περιοδείες μου ότι υπάρχει αίτημα για απομάκρυνση αυτής της κακής κυβέρνησης».