ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Hyundai θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση αστικής μετακίνησης

Η Hyundai θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση αστικής μετακίνησης

Η CES, η έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας που γίνεται στην αρχή κάθε χρόνου, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι μελλοντικές λύσεις μετακίνησης περιλαμβάνουν από κάψουλες Hyperloop μέχρι ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα μπορούν να λειτουργούν και ως ταξί. Πολλές από αυτές τις ιδέες θα παρουσιαστούν σε κάποια μορφή και στη CES του 2020, όπου και η Hyundai θα εμφανίσει τη δική της πρόταση. Μάλιστα για το σκοπό αυτό οι Κορεάτες έχουν ιδρύσει μια ξεχωριστή εταιρεία, την Urban Air Mobility (UAM), που θα παρουσιάσει το Personal Air Vehicle.

Ένα, όπως λέει το όνομά του, εξατομικευμένο ιπτάμενο όχημα, που θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται σε ειδικές βάσεις (Hubs). Στη συνέχεια οι επιβάτες των ιπτάμενων αυτών οχημάτων θα μπορούν να επιβιβάζονται σε αυτόνομα αυτοκίνητα ή και λεωφορεία προκειμένου να μετακινηθούν στο τελικό τους προορισμό. Που μπορεί να είναι συγκροτήματα κατοικιών ή γραφείων.

Και αυτή η λύση ακούγεται ενδιαφέρουσα και για την υλοποίησή της θα πρέπει καταρχήν να ωριμάσει η απαιτούμενη τεχνολογία και να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες υποδομές.