ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το μικρό λεωφορείο λέγεται Torsus Terrastrom και πάει παντού

Αυτό το μικρό λεωφορείο λέγεται Torsus Terrastrom και πάει παντού

Έχει θέσεις για 21 επιβάτες και αξιόλογες δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο.

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από μερικές δεκαετίες στους δρόμους της ορεινής Ελλάδας, π.χ. στα χωριά της Ναυπακτίας, η συγκοινωνία γινόταν με μετασκευασμένα σε λεωφορεία φορτηγά που μπορούσαν να κινηθούν στους κάτι παραπάνω από κακοτράχαλους δρόμους.

Στην τσέχικη εταιρεία Torsus μπορεί να μη γνωρίζουν τις τότε ελληνικές ιδιοκατασκευές αλλά γνωρίζουν πως υπάρχει μιας έστω και μικρή ζήτηση για λεωφορεία που μπορούν να κινηθούν και πέρα από την άσφαλτο και να φτάσουν αρκετά μακριά.

Η τελευταία τους δημιουργία είναι το Terrastrom, που η ίδια η Torsus το θεωρεί το πιο «σκληροτράχηλο τετρακίνητο Minibus του κόσμου» και έχει θέσεις για συνολικά 21 επιβαίνοντες.

Βάση του είναι το τετρακίνητο Crafter της VW ή το αδελφό του MAN TGE -η MAN ανήκει στον όμιλο Volkswagen- και από κει και πέρα έχει αυξηθεί η απόστασή του από το έδαφος και έχει ενισχυθεί η ανάρτησή του προκειμένου να μπορεί να κινηθεί και στα πλέον δύσκολα εδάφη. Παράλληλα υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμόρφωσής του προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικές ανάγκες.

Κινητήρας του Torsus Terrastrom θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η κορυφαία έκδοση των 177 ίππων του 2.0 TDI που κινεί το VW Crafter, ενώ το κιβώτιο μπορεί να είναι είτε χειροκίνητο 6 σχέσεων είτε αυτόματο 8.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.