ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με τα ειδικά γυαλιά της Microsoft οι οδηγοί θα μπορούν να βλέπουν ακόμη και μέσα στην ομίχλη

Με τα ειδικά γυαλιά της Microsoft οι οδηγοί θα μπορούν να βλέπουν ακόμη και μέσα στην ομίχλη

Ο καπνός, η σκόνη και φυσικά η ομίχλη μπορούν να δυσκολέψουν αφάνταστα τον οδηγό και να δημιουργήσουν πολύ επικίνδυνες συνθήκες.

Του Γιάννη Σκουφή

Μια αντίστοιχη κατάσταση είναι πολύ πιθανό να σας έχει τύχει ενώ οδηγούσατε και βέβαια το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να μειώσει την ταχύτητά του. Και αυτό γιατί ακόμα και αν δεν υπάρχει ορατό εμπόδιο οι συγκεκριμένες συνθήκες τρομάζουν και ενδεχομένως μπορούν να οδηγήσουν σε μη ψύχραιμες κινήσεις. Μάλιστα αν η ομίχλη είναι πολύ πυκνή το καλύτερο είναι ο οδηγός να κάνει στην άκρη και να περιμένει να «καθαρίσει» το τοπίο.

Ωστόσο, αν έχει στην διάθεσή του τα επαναστατικά γυαλιά της Microsoft δεν θα χάσει λεπτό από το χρόνο του, καθώς θα μπορούν να τον καθοδηγήσουν «βλέποντας» ακόμα και σε συνθήκες εξαιρετικά περιορισμένης ορατότητας.

Προς το παρόν τα προηγμένης τεχνολογίας AR γυαλιά βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, ενώ το πως λειτουργούν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η τεχνολογία τους βασίζεται σε μια ενσωματωμένη πηγή εικόνας, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και συνεργασία με μία εξωτερική συσκευή η οποία σκανάρει το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτή η συσκευή δεν διευκρινίζεται ποια είναι, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η κάμερα ή το ραντάρ των συστημάτων υποβοήθησης που πλέον υπάρχει σχεδόν σε κάθε σύγχρονο μοντέλο.

Έτσι τα γυαλιά θα μπορούσαν να συνδέονται με το σύστημα του αυτοκινήτου και να λαμβάνουν τις εικόνες από το δρόμο μπροστά από αυτό. Στη συνέχεια ένα ειδικό πρόγραμμα και φυσικά το hardware των γυαλιών θα αναλαμβάνει να «καθαρίσει» την εικόνα και να προσφέρει το καλύτερο δυνατό οπτικό πεδίο στον οδηγό. Κάτι σαν τις ακτίνες Χ. Ενδιαφέρον, δε νομίζετε;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.