ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Lada έχει εσωτερικό πολυτελέστατης λιμουζίνας

Αυτό το Lada έχει εσωτερικό πολυτελέστατης λιμουζίνας

Το στούντιο GB Design από τη Βουλγαρία πήρε ένα καλοδιατηρημένο παλιό Lada και απογείωσε το εσωτερικό του.

Του Γιάννη Σκουφή

To Lada 2101 είναι το τοτέμ της αυτοκινητοβιομηχανίας του πρώην ανατολικού μπλοκ, καθώς είχε εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ως ένα φτηνό, αξιόπιστο και ανθεκτικό στη σκληρή χρήση μεταφορικό μέσο. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της ρωσικής μάρκας, βασιζόταν στο Fiat 124 με κάποιες αλλαγές ώστε να προσαρμοστεί στα τότε δεδομένα της Σοβιετικής Ένωσης και κατασκευαζόταν από το 1970 έως το 1988.

Φυσικά και εξαγόταν και μάλιστα ήταν επιτυχημένο εμπορικά σε πολλές χώρες, ενώ σε όλες σχεδόν, όπως και στη Μεγάλη Βρετανία όπου παρουσιάστηκε το 1974, ήταν ότι πιο φτηνό μπορούσε να αγοράσει κανείς.

Αυτό το Lada λοιπόν αποφάσισε να αναβαθμίσει το στούντιο GB Design από τη Βουλγαρία, προκειμένου να δημιουργήσει ανεπίσημα μια «εορταστική» έκδοση που δείχνει καλύτερη από καινούργια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το στούντιο αφαίρεσε όλο το σαλόνι και το συναρμολόγησε ξανά προσθέτοντας κάποια νέα στοιχεία (όπως τα καθίσματα που είναι από Toyota) και φυσικά την πολύ όμορφη ταμπά δερμάτινη επένδυση.

Επίσης, υπάρχουν αλουμινένια καλύμματα στα πεντάλ, ένα ξύλινο ρετρό τιμόνι και λευκά όργανα, ενώ αξιοπρόσεκτες είναι και οι μικρές, κομψές τσάντες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Η ομάδα του GB Design χρειάστηκε περίπου τέσσερις μήνες για να μετατρέψει το εσωτερικό του ταπεινού Lada σε ένα αντάξιο μιας πολυτελούς λιμουζίνας. Και μάλλον κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν του αρέσει το τελικό αποτέλεσμα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.