ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Jaguar διαφέρει και δεν το κρύβει στο ελάχιστο

Αυτή η Jaguar διαφέρει και δεν το κρύβει στο ελάχιστο

Πρόκειται για ένα restomod της πολωνέζικης εταιρίας Carlex Design που πραγματικά εντυπωσιάζει μέσα από μία υπέροχη εκτέλεση.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα restomods, τα παλιά ανακατασκευασμένα αυτοκίνητα που τελευταία πολλά από αυτά μετατρέπονται και σε ηλεκτρικά, καταφέρνουν συχνά- πυκνά να μας τραβούν την προσοχή. Κυρίως επειδή η αναβάθμιση τους συνδυάζει το αρχικό παλιό στιλ με το σύγχρονο στοιχείο.

Η Carlex Design είναι μια εταιρία από την Πολωνία που εξειδικεύεται στην μετατροπή και αναβάθμιση grand tourer και SUV μοντέλων δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την εικονιζόμενη XJ-C που πραγματικά γίνεται αγνώριστη και διαφοροποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις υπόλοιπες 10.426 μονάδες που έχουν βγει από το εργοστάσιο της Jaguar στο Coventry της Αγγλίας.

Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις αυτής της υπέροχης δίπορτης XJ-C είναι το σκούρο πράσινο αμάξωμά της και οι ρετρό σχεδίασης ζάντες με το καπάκι που καλύπτει τα μπουλόνι. Κάτι από παλιά θυμίζουν και άλλες πολλές λεπτομέρειες, από τους στρόγγυλους προβολείς και τις γρίλιες της μάσκας μέχρι το πίσω μέρος και τους καθρέπτες.

Όσο για το εσωτερικό τα σχόλια μάλλον περιττεύουν με το σκούρο καφέ δέρμα και το ξύλο σε ίδια απόχρωση να δημιουργούν ένα πολυτελή διάκοσμο που και μόνο από τις φωτογραφίες καταφέρνει να συναρπάζει. Αρκετά σημεία, όπως οι αεραγωγοί, το εσωτερικό της στεφάνης του τιμονιού, τα όργανα του πίνακα οργάνων κ.α., είναι χρωμιωμένα προσδίδοντας μια μοναδικότητα στην καμπίνα αυτού του υπέροχου restomod.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει κάποιος εξακύλινδρος κινητήρας αλλά ούτε ο εμβληματικός V12 που είχε η top έκδοση του μοντέλου. Την κίνηση έχει αναλάβει ένας V8 άγνωστης προέλευσης, ενώ δεν υπάρχει η πληροφόρηση αν είναι ατμοσφαιρικός ή turbo. Πάντως, η Carlex αναφέρει μια απόδοση της τάξης των 400 ίππων, τιμή σαφώς καλύτερη από τους 261 ίππους της αρχέτυπης XJ-C με τον V12 των μόλις 261 ίππων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ταγίπ Ερντογάν: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση! Λαϊκός ξεσηκωμός – Εκλογές και προσφυγή στο ΔΝΤ

Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση της 23χρονης εγκύου Φωτεινής Μπακογιώργου - Την βρήκαν νεκρή