ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μίσιγκαν: Σταματούν τις περιπολίες λόγω της ακρίβειας

Μίσιγκαν: Σταματούν τις περιπολίες λόγω της ακρίβειας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά ακόμη και στην Αμερική τα περιπολικά θα κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα λόγω της πολύ υψηλής τιμής της βενζίνης.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα πρωτοφανή επίπεδα ακρίβειας είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο πλήττοντας όλες τις χώρες του κόσμου. Ειδικότερα στις ΗΠΑ, σε μία χώρα όπου κυκλοφορούν μεγάλα SUV με αντίστοιχα μεγάλους κινητήρες, οι τιμές των υγρών καυσίμων έχουν χτυπήσει «κόκκινο» με αποτέλεσμα εκατομμύρια οδηγοί να μην τα πολυκινούν.

Κάτι που δεν είναι απαραίτητά κακό, μιας και οι Αμερικανοί φημίζονται για τις άσκοπες μετακινήσεις τους και την υπερκατανάλωση καυσίμων που συμπαρασύρει και τα μέσα μεταφοράς, από τα αεροπορικά εισιτήρια έως τον τιμοκατάλογο της Uber.

Πάντως, ενδεικτικό της πολύ δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουν και οι Αμερικάνοι είναι η απόφαση της Αστυνομίας του Μίσιγκαν να μειώσει τις περιπολίες. Συγκεκριμένα, ο Σερίφης ενημέρωσε τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες κλήσεις καθώς ο προϋπολογισμός που διαθέτει για έξοδα κίνησης έχει αρχίσει να τελειώνει.

Αυτή την περίοδο η τιμή της βενζίνης στο Μίσιγκαν έχει εκτοξευθεί από τα 4,71 δολάρια το γαλόνι στα 5,21. Αν κάνετε τα μαθηματικά θα διαπιστώσετε πως η τρομακτική -για τους Αμερικάνους- τιμή των 1,30 ευρώ ανά λίτρο (ναι, τόσο βγαίνει) είναι περίπου η μισή σε σχέση με ότι ισχύει στην Ευρώπη. Αλλά, όπως θα γνωρίζετε, οι ΗΠΑ πάντοτε είχαν φτηνό το γαλόνι και λογικό είναι τώρα να τους κακοφαίνεται…

Ακόμη και έτσι όμως τα πιο πρόσφατα στατιστικά πωλήσεων δείχνουν πως οι Αμερικανοί δεν πτοούνται και συνεχίζουν να αγοράζουν μεγάλα SUV και αγροτικά. Για να δούμε για πόσο ακόμη αν συνεχιστεί αυτή η παγκόσμια κρίση ακρίβειας.