ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η εξαιρετικά σπάνια Ferrari F40 πωλείται και σίγουρα όχι φτηνά

Αυτή η εξαιρετικά σπάνια Ferrari F40 πωλείται και σίγουρα όχι φτηνά

Ακόμη και στις μέρες μας η F40 παραμένει ένα από τα πιο εξεζητημένα supercar και όσο περνά ο καιρός σπανίζουν οι περιπτώσεις όπως του εικονιζόμενου μοντέλου.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό που κάνει την εικονιζόμενη F40 να έχει μεγαλύτερη αξία είναι η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Μπορεί να έχει στο κοντέρ κάτι λιγότερο από 4.500 χιλιόμετρα, αλλά ο ιδιοκτήτης την έχει διατηρήσει σε τέτοια κατάσταση που νομίζεις ότι το αυτοκίνητο βγήκε χτες από το εργοστάσιο.

Η συγκεκριμένη F40 κατασκευάστηκε το 1989 και από τη Γερμανία είχε πωληθεί σε έναν Ιάπωνα, ενώ από εκεί το 2016 πέρασε στις ΗΠΑ.

Το 2022 την απέκτησε ο τελευταίος της ιδιοκτήτης, καθώς ο προηγούμενος δεν μπορούσε να διαθέσει τα περίπου 70.000 ευρώ που απαιτούνταν για ένα γερό σέρβις που περιλάμβανε αντλίες νερού και βενζίνης, μπεκ, λάστιχα, ιμάντα χρονισμού κ.λπ.

Αλλά και ο νυν ιδιοκτήτης πουλά την F40 μέσω της πλατφόρμας bringatrailer σε μία ανοιχτή δημοπρασία με την τιμή να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Η F40 έχει μείνει στην ιστορία ως το supercar της δεκαετίας του 1980 που είχε διπλά turbo ώστε ο V8 των 2.900 κυβικών του να αποδίδει 484 ίππους. Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι μία υπόθεση 4,1 δευτερολέπτων με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 322 χλμ./ώρα. Το πεντάρι κιβώτιο περνά όλη τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού.