ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλος, για την ώρα, το νέο Honda Civic Type-R

Τέλος, για την ώρα, το νέο Honda Civic Type-R

Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ζήτησης η Honda σταμάτησε να δέχεται κι άλλες παραγγελίες στην Ιαπωνία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το νέο Civic Type-R είναι ένα από τα τελευταία αυθεντικά σπορ αυτοκίνητα με τον κινητήρα του των 2.000 κυβικών και των 320 ίππων να μην έχει καμία ηλεκτρική υποβοήθηση.

Και όπως είναι λογικό κάθε petrolhead θέλει να έχει στην μία μηχανή οδηγικής απόλαυσης με σχετικά υψηλή αξία μεταπώλησης όταν θα κυριαρχήσουν τα ηλεκτρικά GTi. Και επίσης λογικό είναι να θέλει να το έχει όσο το δυνατόν το συντομότερο.

Ωστόσο, η ζήτηση είναι τόσο υψηλή που στην Ιαπωνία αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά την πλατφόρμα των παραγγελιών με την υπόσχεση πως θα ανοίξει και πάλι τις επόμενες εβδομάδες. Ευτυχώς, στην Ευρώπη προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη διαθεσιμότητα του μοντέλου.

Εδώ να πούμε πως στην κεντρική Ευρώπη το νέο Civic Type R διατίθεται με μία ενδεικτική τιμή περίπου 47.000 ευρώ. Ωστόσο, ακόμη και να ήθελε κάποιος να το αγοράσει στην χώρα μας, αυτό δεν είναι εφικτό αφού η hardcore έκδοση του ιαπωνικού hatchback για την ώρα δεν εισάγεται.

Τέλος, να πούμε πως η Honda ετοιμάζει δύο αγωνιστικές εκδόσεις του Civic Type R. Την TCR με ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση που θα συμμετάσχει στο IMSA Michelin Pilot Challenge καθώς και το πισωκίνητο R-GT, το οποίο θα αντικαταστήσει το NSX-GT Type S στη πρωτάθλημα Super GT της Ιαπωνίας.