ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα λέτε πως πλήρωσε κάποιος για να αποκτήσει ένα Toyota GRMN Yaris;

Πόσα λέτε πως πλήρωσε κάποιος για να αποκτήσει ένα Toyota GRMN Yaris;

Το συλλεκτικό GRMN είναι ότι πιο καυτό υπάρχει σε Yaris και γενικότερα στο μέγεθος ενός pocket-rocket.

Του Γιάννη Σκουφή

Με το GR Yaris η Toyota έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα status που καμία άλλη εταιρία την σήμερον ημέρα δεν έχει. Για την ακρίβεια καμία άλλη εταιρεία δεν έχει επενδύσει τόσο πολύ σε ένα «μικρό», συγκεκριμένα στην σπορ εκδοχή του Yaris που αποτελεί το όνειρο κάθε petrolhead.

Άλλωστε, η πολύ μεγάλη επιτυχία και τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει η Toyota στο WRC είναι το απώτερο κίνητρο για την εκτόξευση του Yaris ακόμα πιο ψηλά. Μέχρι την έκδοση GRMN, η οποία εντυπωσιάζει τόσο με το αεροδυναμικό της look, όσο και με το πιο σκληροπυρηνικό της στήσιμο.

Και παρόλο που ο κινητήρας των 1.500 κυβικών δεν έχει καμία αλλαγή και εξακολουθεί να αποδίδει 268 ίππους, υπάρχουν πολλές άλλες βελτιώσεις στο πλαίσιο, στο νέο 6άρι κιβώτιο με την πιο σφιχτή κλιμάκωση, στα αγωνιστικά μπλοκέ διαφορικά και στους δύο άξονες κ.α.

Ωστόσο, το συλλεκτικό GRMN των 500 μονάδων θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία με μια τιμή που κυμαίνεται περίπου στις 65.000 ευρώ. Και ένα από αυτά δημοπρατήθηκε πριν λίγες μέρες φτάνοντας στην υπερδιπλάσια τιμή των 140.000 ευρώ. Ακόμη και αν πρόκειται για την πιο σπέσιαλ έκδοση Circuit, το ποσό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό. Όχι όμως και για τον Ιάπωνα που προφανώς ήθελε όσο τίποτα άλλο ένα GRMN.