ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πως θα ονομάζεται η μικρότερη Alfa Romeo;

Πως θα ονομάζεται η μικρότερη Alfa Romeo;

Δεν είναι μυστικό πως η ιταλική εταιρία θα αποκτήσει ένα νέο βασικό μοντέλο. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα το πως θα λέγεται.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Alfa Romeo είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες έχοντας ένα φανατικό κοινό. Το οποίο είχε εξίσου μεγάλη εμπιστοσύνη και στα μικρότερα μοντέλα της μάρκας, από την 147 μέχρι και τη MiTo.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο μοντέλο που ετοιμάζουν οι Ιταλοί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ονομάζεται, όπως ακουγόταν μέχρι τώρα, Brennero αλλά θα επανέλθει στο προσκήνιο αυτό της MiTo.

Ακόμα και έτσι όμως τα πλάνα της μάρκας έχουν ήδη δρομολογηθεί και μετά τις Stelvio και Tonale από του χρόνου θα προστεθεί και στη γκάμα και ένα ακόμα πιο μικρό SUV.

Σχεδιαστικά η πιο μικρή Alfa θα αποτελεί μια μικρογραφία της Tonale και αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ελκυστικά και όμορφα μικρά SUV. Που θα τοποθετείται απέναντι στο Jeep Avenger με το οποίο θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και θα κατασκευάζεται παράλληλα στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία.

Στην ίδια μονάδα θα κατασκευάζεται και το επερχόμενο Fiat 600 που θα αντικαταστήσει το 500X.