ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Συνέντευξη Nicolas Hamilton: Όταν αντί για προβλήματα βλέπεις λύσεις (photos)

Συνέντευξη Nicolas Hamilton: Όταν αντί για προβλήματα βλέπεις λύσεις (photos)

Λένε πως από μία συνέντευξη καταλαβαίνεις την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του ανθρώπου ακόμη και να οι ερωτήσεις είναι απλοϊκές. Στην περίπτωση του 23χρονου Nicolas Hamilton (ετεροθαλής αδελφός του Lewis Hamilton) η συνέντευξη μέσω skype απλά επιβεβαίωσε τα όσα είχαμε διαβάσει για το πείσμα και τη θέλησή του.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει την καριέρα του στους αγώνες ο Nicolas Hamilton έπρεπε να ξεπεράσει τρία μεγάλα προβλήματα: Την εγκεφαλική παράλυση (που του δημιουργούσε κινητικά προβλήματα), τα λειτουργικά προβλήματα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και το πως να ξεφύγει από την σκιά του superstar αδελφού Κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας, με έπεισε πως ότι εγώ έβλεπα ως πρόβλημα, εκείνος το έβλεπε ως πλεονέκτημα. Μάλιστα με... πλήρωσε λέγοντας πως πριν ξεκινήσει να αγωνίζεται στο British Touring Car Championship (Βρετανικό Πρωτάθλημα Ταχήτητας Αυτοκινήτου) έχει ήδη μια πρωτειά: Αυτή του οδηγού με κινητικά προβλήματα που συμμετέχει στο θεσμό. Βέβαια εκείνος είπε πως θα το προσθέσει στο βιογραφικό του μόνο αν γίνει ο πρώτος οδηγός με κινητικά προβλήματα που κατακτά νίκη στο εθνικό τους πρωτάθλημα...


Ο Nicolas Hamilton έχει στο παλμαρέ του συμμετοχές στο Κύπελλο Renault Clio Cup Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ταχύτητας και τώρα τολμά στο δυσκολότερο και με τον πιο έντονο συναγωνισμό Πρωτάθλημα Ταχύτητας Αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το British Touring Car Championship. Μετά από αυτό έκανα ένα βήμα πίσω και ξεκίνησα τη συνέντευξη:


• Χρησιμοποιήστε τρεις λέξεις για να περιγράψετε τον εαυτό σας
Nicolas: Υπάκουος, αποφασιστικός και ανταγωνιστικός.

• Πώς να αισθάνεστε πριν από κάθε αγώνα;
Nicolas: Συνήθως αισθάνομαι πολύ χαλαρός και ετοιμάζομαι να μπω στο αυτοκίνητο. Αφού είμαι μέσα στα pits αισθάνομαι λίγη αγωνία, ένα κόμπο στο στομάχι (όπως χαρακτηριστικά είπε a few butterflies develop), όμως είμαι πια κοντά στηνεκκίνηση. Μόλις ο κινητήρας λειτουργήσει όλα χάνονται και συγκεντρώνομαι στον αγώνα.

• Ποιος είναι ο ήρωάς σας;
Nicolas: Έχω δύο. Πρώτος είναι προφανώς ο αδελφός μου ο Lewis. Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Alex Zanardi, με τον οποίο μπορώ να σχετίζομαι με σε επίπεδο αναπηρίας. Δείτε τι έχει επιτύχει και πως εξελίσετε η καριέρα του γι'αυτό τον έχω σαν πρότυπο.

• Ποιος σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με τους αγώνες αυτοκινήτου;

Nicolas: Οι αγώνες ήταν πάντα στη ζωή μου. Από μικρή ηλικία, υποστήριζα τον Lewis με την οικογένειά μας στα Karts και στους διάφορους τύπους μονοθεσίων όπου αγωνιζόταν. Έτσι δεν υπήρχε κάποιος. Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου μέσα στα αυτοκίνητα. Αλλά μόνο πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι που μπορώ να κάνω.

• Τι θεωρείτε ως το μεγαλύτερο επίτευγμά σας;
Nicolas: Θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου είναι πως έσπασα τα δεσμά της αναπηρικής καρέκλας στην ηλικία των 16 ετών. Από τότε... σπρώχνω εγώ τον εαυτό μου. Από τους πρώτους αγώνες αυτοκινήτου στα 19 έως το BTCC σήμερα και πολλά άλλα πράγματα στο μέλλον. Αυτό είναι κάτι που με κάνει εξαιρετικά υπερήφανο.

• Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Nicolas: Παράλληλα με την αγωνιστική οδήγηση εξελίσω ένα παιχνίδι προσομοίωσης αγώνων αυτοκινήτου, που ονομάζεται Project Cars, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος. Έχω βοηθήσει τους προγραμματιστές οδηγώντας πολλά σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα.

• Τι αυτοκίνητο να οδηγείτε στην καθημερινή σας ζωή;
Nicolas: Αυτή τη στιγμή οδηγώ μία Mercedes-Benz CLA 220.

• Περιγράψτε εν συντομία μια τυπική μέρα στη ζωή σας
Nicolas: Μια τυπική μέρα στη ζωή μου ξεκινά νωρίς το πρωί με γυμναστική. Με stretching του σώματός μου για 20 λεπτά. Αυτό με βοηθά για τα πόδια και γενικά την κινητικότητα. Μετά στο γυμναστήριο θα δουλέψω στην αντοχή και στη δύναμη των ποδιών μου, που είναι και οι δύο σημαντικές πτυχές για τους αγώνες και την κατάστασή μου. Ακολουθούν συναντήσεις και διάφορες κλήσεις στο... skype για να μιλήσω με ανθρώπους και να παρουσιάσω την ομάδα μας καθώς προετοιμαζόμαστε για τον πρώτο αγώνα.

• Πως θέλετε να είστε σε 10 χρόνια;
Nicolas: Αυτό είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα! Φυσικά ελπίζω να έχω κερδίσει πολλούς αγώνες και έχω φτιάξει μία καλή καριέρα ως οδηγός αγώνων. Πάνω από όλα όμως θέλω να γίνω η έμπνευση για πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις, που τους δημιουργούν τα προβλήματα τους. Δεν έχει σημασία τι είσαι, ή πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Σημασία έχει να σηκωθείς και να πετύχεις τους δικού σου στόχους. Αυτό θα ήταν πραγματικά κάτι ιδιαίτερο για μένα.

Σχετικές ειδήσεις