ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Mosquito είναι το supercar της Τσεχίας!

To Mosquito είναι το supercar της Τσεχίας!

Αυτό τουλάχιστον έχει ως στόχο η εταιρεία Performance Solutions που παρουσίασε τα πρώτα σχέδια του ομολογουμένως εντυπωσιακού Mosquito!

Του Γιάννη Σκουφή

Αν απορείτε για την ονομασία δεν έχει καμία σχέση με… κουνούπια! Απλά ο σχεδιαστής του Tomas Sabacek χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσης ένα βρετανικό αεροσκάφος του Β’ Παγκόσμιου, το De Havilland DH.98 Mosquito. Τα στοιχεία που πήρε έχουν να κάνουν τόσο με την σχεδίαση του αμαξώματος από ανθρακονήματα όσο και με το χαμηλό του βάρος που δεν θα ξεπερνά τον ένα τόνο. Άλλωστε για το χαμηλό βάρος και την ευελιξία του ήταν γνωστό και το μαχητικό αεροσκάφος.

Από εκεί και πέρα το τετράτροχο Mosquito έχει ότι χρειάζεται ένα supercar που σέβεται τον εαυτό του. Έχει την γνωστή σχεδίαση σφήνας, μια όμορφη αεροδυναμική σιλουέτα και φυσικά μια μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος. Μάλιστα υπάρχουν και ενεργητικά αεροδυναμικά στοιχεία που ρυθμίζουν την κάθετη δύναμη του αυτοκινήτου, στο πρότυπου του ALA της Lamborghini.

H τσεχική εταιρεία δεν αναφέρει και πολλά για το project της πέρα του ότι την κίνηση θα αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V8 που θα αποδίδει πάνω από 600 ίππους. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα δεν θα ξεπερνά τα 3,0 δεύτερα και η τελική του θα φλερτάρει με τα 320 χλμ./ώρα.

Το σημαντικότερο για την Performance Solutions είναι να βρεθεί επενδυτής. Κάτι που ίσως και να έχει γίνει, καθώς η εταιρεία δηλώνει πως θα κατασκευάσει 18 Mosquito με το καθένα να κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες από το supercar της τσεχικής εταιρείας:

Σχετικές ειδήσεις