Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Red Bull έσπασε πάλι το ρεκόρ του ταχύτερου pit stop στη Φόρμουλα 1 (vid)

Newsbomb

Στον μαγικό κόσμο της F1 τα πάντα γίνονται ταχύτατα και αστραπιαία, ειδικά τα pit stop και οι αλλαγές ελαστικών.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο χρόνος που χάνει ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 στo ή στα pit stop ενός Γκραν Πρι είναι πολύτιμος και φυσικά ο στόχος κάθε ομάδας είναι να το περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό.

Το ρεκόρ ανήκε στον Felipe Massa και τη Williams από το 2016 μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, όταν και πέρασε στον Pierre Gasly, μιας και οι μηχανικοί ης ομάδας του, της Aston Martin Red Bull Racing κατόρθωσαν να του αλλάξουν λάστιχα και να ολοκληρώσουν το pit stop σε εντυπωσιακά 1,91 δεύτερα.

Και εκεί που θα έλεγε κανείς πως δεν γίνεται πιο γρήγορα και πάλι η Aston Martin Red Bull Racing και οι μηχανικοί της έσπασαν το δικό τους, πολύ πρόσφατο ρεκόρ στο Γκραν Πρι της Γερμανίας: ο νικητής του αγώνα Max Verstappen μπήκε στα pit και βγήκε με φρέσκα λάστιχα σε μόλις 1,88 δεύτερα!

Παρόλο που το πρωτάθλημα έχει μάλλον κριθεί με τον Hamilton να οδεύει προς έναν ακόμη παγκόσμιο τίτλο η Red Bull Racing έχει κερδίσει τα 2 από τα 11 Γκραν Πρι που έχουν ήδη διεξαχθεί. Όλα τα υπόλοιπα πιστώνονται στη Mercedes με τη Ferrari να διαγράφει μια απογοητευτική σεζόν, χωρίς μέχρι τώρα κάποιο μονοθέσιό της να έχει δει πρώτο την καρό σημαία.

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου.