Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ποιον ανήκε αυτό το σπάνιο Vector M12;

Newsbomb

Το Vector Μ12 είναι ένα από τα πιο σπάνια supercar της δεκαετίας του 1990 και είχε κατασκευαστεί μόλις 14 φορές.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αμερικανική Vector ήταν μια μικρή εταιρία και ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες της ήταν και η μετασκευή μοντέλων της Lamborghini με ένα νέο αμάξωμα, κάποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό και αφήνοντας ως είχαν τα μηχανικά μέρη.

Ακόμα και έτσι όμως η Vector είχε καταφέρει να χτίσει μια καλή εικόνα στο χώρο των supercars και έδινε λύση για όσους ήθελαν κάτι πιο εξεζητημένο. Αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό από τα εργοστασιακά μοντέλα που κατασκεύαζε ο καθένας και για αυτό οι πελάτες της Vector έφταναν πολύ μακριά, έξω από τα σύνορα των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ως πρώτο ιδιοκτήτη τον Πρίγκηπα του Μπρουνέι (φήμες λένε πως η ασύλληπτη συλλογή του ξεπερνούσε τις 7.000 αυτοκίνητα!) και τώρα πωλείται από την Barrett-Jackson, σε δημοπρασία στις 27 Μαρτίου, σε άριστη κατάσταση και με μόλις 3.480 χιλιόμετρα στο κοντέρ του.

Εδώ να πούμε πως το συγκεκριμένο Μ12 είχε κατασκευαστεί το 1999 και ήταν το 12ο στη σειρά. Από το 1995 έως εκείνη την χρονιά υπήρξαν, όπως είπαμε, 14 μόλις Μ12 και το καθένα είχε ως βάση την Diablo.

Πίσω από το Vector αμάξωμα και συγκεκριμένα πίσω από τις πλάτες των οδηγού- συνοδηγού υπάρχει ο κλασικός V12 των 5.700 κυβικών με ισχύ 492 ίππων και 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Όσο για τις επιδόσεις, εκείνη την εποχή το 0-100 σε 4,8 δεύτερα και η τελική των 300 χλμ./ ώρα, απλά έκοβαν την ανάσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.