Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το HondaJet Elite s είναι το Type-R των αιθέρων

Newsbomb

H Honda κατασκευάζει από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μέχρι και αεροσκάφη με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Elite S.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ιαπωνική εταιρεία είχε εγκαινιάσει την HondaJet στις αρχές της χιλιετίας, παρουσίασε το πρώτο της αεροσκάφος το 2003, αλλά την πιστοποίηση από την FAA την πήρε μόλις το 2015. Έκτοτε η Honda έχει καταφέρει να είναι ο μοναδικός κατασκευαστής στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που έχει στη γκάμα του πέρα από αυτοκίνητα τόσο μοτοσυκλέτες όσο και αεροσκάφη.

Το Elite είναι ένα κόμπακτ διαστάσεων business jet και στην πιο πρόσφατη εκδοχή του Elite S έχει μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος αυξημένο κατά 91 κιλά. Κάτι που σημαίνει πως οι μέχρι και εφτά επιβάτες του μπορούν να πάρουν μαζί τους περισσότερες ή πιο βαριές αποσκευές. Σε ότι αφορά στην αυτονομία του το Elite S απέκτησε περίπου 220 χιλιόμετρα μεγαλύτερη εμβέλεια και έτσι πλέον αγγίζει συνολικά περίπου τα 2.700.

H Honda αναφέρει πως έχει εμπλουτίσει τον τεχνολογικό εξοπλισμό με το σύστημα Advanced Steering Augmentation System (ASAS) ώστε ο πιλότος να έχει καλύτερο έλεγχο, ειδικότερα στις κακές καιρικές συνθήκες, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα αεροσκάφος του μεγέθους του Elite S.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που προσφέρει το ASAS είναι οι λειτουργίες FAA Data Comm και ACARS, οι οποίες αντικαθιστούν τις φωνητικές εντολές με μηνύματα κειμένου για ακριβέστερη πληροφόρηση και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η HondaJet κατασκευάζει το Elite στις εγκαταστάσεις της στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Οι κινητήρες είναι δύο GE Honda HF-120, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι περίπου 780 χλμ./ώρα, ενώ το μέγιστο ύψος πτήσης είναι 43.000 πόδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.