Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο ήταν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στο φετινό Goodwood;

Newsbomb

Αν και πέρυσι ήταν κάπως υποτονικό στη σκιά της πανδημίας, το φετινό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood θύμισε παλιές εποχές και είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση από το κοινό.

Του Γιάννη Σκουφή

Άλλωστε, τα είχε όλα. Από κλασικά αυτοκίνητα και σπορ υπέρ-υψηλών επιδόσεων μέχρι και σούπερ ηλεκτρικά. Ένα από τα τελευταία που έκλεψαν την παράσταση ήταν το Electric Spéirling, το οποίο ξεχωρίζει από την αγωνιστική του σχεδίαση που μας παραπέμπει σε πρωτότυπο του Le Mans.

Μάλιστα, το ηλεκτρικό μονοθέσιο της McMurtry Automotive με την χαρακτηριστική καλύπτρα και την μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος κατάφερε να σημειώσει ένα απίστευτο χρόνο που το ανέδειξε ως το ταχύτερο που συμμετείχε στο βρετανικό σόου.

Μάλιστα, κατάφερε να καταρρίψει το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας που κατέχει το VW ID R! Συγκεκριμένα, το ρεκόρ του μονοθεσίου που δημιούργησε ο McMurthy Speirling ολοκλήρωσε την ανάβαση σε 39,08 δευτερόλεπτα όταν η γερμανική βολίδα είχε ανέβει το λόφο σε 39,9 δεύτερα χάνοντας τα σκήπτρα του ταχύτερου αυτοκινήτου στο Goodwood.

Έτσι, η επίδοση από την ανεξάρτητη βρετανική εταιρία είναι η καλύτερη όλων των εποχών ξεπερνώντας ακόμη και τα 41,6 δεύτερα που είχε κάνει μια McLaren-Mercedes MP4/13 το 1999. Δείτε το παρακάτω βίντεο με τον πρώην οδηγό της F1, Max Chilton, πίσω από το βολάν του Electric Spéirling που αποδίδει περίπου 1.000 άλογα και έχει δύο ηλεκτρικούς ανεμιστήρες για να «βεντουζάρει» στην άσφαλτο.